Dekorativna funkcionalnost

Bambusova senčila so praktična in estetska rešitev za omejitev ekstremne sončne svetlobe v vašem domu. So elegantna in enostavna obenem, zato ni čudno, da jih po svetu uporabljajo že mnogo let.

bamboo_window_treatments.jpg

Tudi drugi naravni materiali, na primer trstje, ratan, juta in les nekaterih drugih drevesnih vrst, so odlični za senčila, saj so vsi trpežni in imajo lep naraven videz. Izbira je pestra in odvisna od stila prostora, kamor želite izdelek namestiti.

Zakaj bambus?

Bambus v prostor vnese eksotičen pridih in občutek, kot da živite nekje ob morju. Poleg vizualne lepote pa ima tudi praktične prednosti, saj je zelo vzdržljiv in je videti enak še dolgo po tem, ko ste ga montirali na okna. Bambusova senčila so priročna, ker jih je mogoče zložiti na najrazličnejše načine. Prilagajate lahko tudi širino tkanja: odvisno od tega, koliko svetlobe naj senčilo prepusti v prostor. Na voljo so v več stilih in barvah.

naturalwoodsphoto_bamboo_shades_v_clanku_2.jpg

Ozko tkane bambusove rolete preprečujejo nezaželenim opazovalcem kukanje skozi okno, poleg tega so okolju prijazne, saj bambus raste zelo hitro (okoli meter in pol na mesec). Tako se ne vam ne bo treba bati, da bi pripomogli k izumrtju te rastline.

Pomajkljivosti bambusa

Kot vsaka stvar tudi bambus ni popoln in ima nekaj pomanjkljivosti: če ga namestite v vlažne prostore, na primer, v kopalnico ali pralnico, se bo na njem razvila plesen.

bamboo.jpg

Če želite senčila iz bambusa umestiti v otroško sobo, mora škripec za dviganje in spuščanje senčila delovati gladko, saj tako preprečite nevarnost, da bi se otrok zapletel v vrvico.

Več fotografij bambusovih senčil najdete v naši fotogaleriji.