Perete oblačila - zakaj torej ne bi oprali tudi ležišča?

Potrebovali boste sesalnik, ki ga lahko držite v rokah, prazno stekleničko z razpršilcem, bel kis, tekoče čistilo za tkanine in sušilnik za lase.

Najprej spominsko peno očistite s sesalcem; še najbolje z nastavkom s ščetko. Nato ležišče odnesite v kopalnico ali na vrt. Če boste storili slednje, ga ne pozabite položiti na primerno podlago, na primer debelejšo plastično folijo, da se ne bo umazalo z blatom.

_1333.jpg

Pene ne ožemajte

Plastenko z razpršilcem napolnite s polovico čiste vode in polovico tekočega čistila za tkanine. Stekleničko pretresite, da se tekočini dobro premešata, nato pa raztopino razpršite po sprednjem in zadnjem delu pene ter pustite, da deluje trideset minut. Po tem času ležišče dobro sperite z vrtno cevjo ali glavo za prhanje. Pene ne ožemajte, saj jo tako lahko poškodujete, temveč vodo iztisnite tako, da jo prepognete in pritisnete navzdol.

V drugi plastenki (ali prvi, ki ste jo izpraznili in dobro oprali) zmešajte štiri petine vode in eno petino belega kisa. Raztopino spet razpršite tako po sprednji kakor tudi zadnji strani ležišča. Tudi odvečno vodo ponovno iztisnite tako, da peno pritisnete navzdol. Na koncu jo dobro posušite s sušilnikom za lase.