Turkizna in barva limete

Turkizna je bila že barva prejšnjega leta, sedaj pa jo lahko osvežite z dodatkom barve limete. Ta drzna kombinacija je izredno uspešna, ker je turkizna vseeno mirnejša, bolj pomirjujoča barva, zato jo rumenozelena poživi ter spremeni v zabavnejšo. Dom tako dobi tudi bolj poletno ozračje.

power_color_turquoise_e1307559985890.jpg

Oranžna in rožnata

Še ena zanimiva kombinacija, ki pa je nekoliko bolj prefinjena kot prejšnja. Čeprav sta obe barvi že sami po sebi precej močni, pa se odlično dopolnjujeta tudi, ko sta skupaj. Če niste dovolj hrabri za najbolj žive odtenke, lahko kombinirate tudi pastelne. Kombinacijo lahko uporabite tudi samo na tkaninah.

power_color_orange_e1307560033137.jpg

Črna in bela

To je postala že klasična kombinacija, ki pa jo lahko spremenimo v malo bolj nepričakovano, če namesto bele uporabimo katero drugo nevtralno barvo: denimo kremno, peščeno ali sivo. Črna barva umirjen interjer takoj spremeni v malo bolj dramatičen.

power_color_neutral_e1307560090598.jpg

Kovinske in žive barve

Z živimi barvami se odlično podajo tudi zlata, srebrna in bronasta. Barve kovin takoj spremenijo prostor v bolj prefinjen, še boljša novica pa je, da se ujamejo s pravo mavrico različnih barv, zato so odlična izbira, če v svojem interjerju pogosto radi kaj spremenite. Pazite le, da tople kovine vedno uskladite s toplimi odtenki ter obratno.

modern_cabinet_curved_e1293464363453.jpg

Več načinov uporabe nenavadnih barvnih kombinacij pa si lahko ogledate tukaj.