Napa

V kuhinji ne sme manjkati kakovostna napa; to pa zato, ker prostor pravilno zrači, medtem ko umika slab vonj in neprijeten dim. Kupite takšno, ki dela s čim manj hrupa.

Kuhinjski otok

Otok je nadvse priročen kuhinjski element, ki predstavlja dodatno delovno površino in nudi več prostora za shranjevanje, hkrati pa ga lahko uporabljamo tudi kot jedilno mizo.

green_kitchen_brown_e1305451351765.jpg

Praktične omarice

V kuhinji je potrebno shraniti veliko stvari, zato vam priporočamo, da nekaj denarja namenite omaricam, ki bodo zasedle vsa prosta mesta pod in nad delovno površino – segajo naj torej praktično od tal pa do stropa.

Globoko korito

Pomivalno korito naj bo globlje od običajnega, saj boste tako lahko vanj zložili veliko več umazane posode, ne da bi ta pričela kaziti videz popolno urejene kuhinje.

green_kitchen_fresh_food_e1305452471148.jpg

Vgrajene naprave

Kuhinjski prostor morate čim bolj izkoristiti, pri tem pa vam lahko izjemno pomagajo naprave, ki jih je mogoče vgraditi. Tako bo namreč kuhinja tudi dajala videz celote ter postala celo navidezno večja.

Marmorna delovna površina

Čeprav je nekoliko dražja, vsote, ki jo boste zanjo odšteli, ne boste nikoli obžalovali. Poleg tega da je nadvse privlačna, je marmorna delovna površina namreč tudi izredno trpežna in se enostavna za vzdrževanje.

selling_amenity_kitchen.jpg

Pametno postavljena svetila

Svetila so izjemno pomemben del vsake kuhinje, saj preprečujejo, da bi po nepotrebnem preveč napenjali oči. Potrudite se torej, da izberete takšna, ki bodo zelo dobro osvetlila celotno delovno površino, ki jo uporabljate.

Tla, ki jih ni težko čistiti

Za kuhinjska tla je najbolj priporočljivo izbrati keramične ali kamnite ploščice, saj sta to dva materiala, ki ju je najlažje vzdrževati. Prav tako se odločite za zanimiv vzorec, ki bo kuhinjo popestril, hkrati pa zakril tistih nekaj drobtin, ki bi jih sicer morali posesati po vsakem obroku.