Fotografije na stenah

Stopnišče okrasite privlačno in vpadljivo, še posebno, če je to prva stvar, ki jo zagledate, ko vstopite na hodnik. Priporočamo vam, da izberete nekaj družinskih fotografij, portretov ali abstraktnih slik, ki jih uokvirite v podobne okvirje – ti naj se barvno ujemajo z zidovi oziroma uporabljenimi materiali − in jih obesite na steno zraven stopnic. Razmestite jih v poševni liniji od vrha do dna stopnišča, da so videti, kot da se spuščajo skupaj s stopnicami.

decor_stopnice2.jpg

Na zid naslikajte fresko ali moderen motiv

Na steno v bližini stopnic lahko dodate tudi različne poslikave, če želite poudariti celo območje. Omislite si preproste cvetlične motive ali abstraktne vzorce, lahko pa se lotite tudi bolj zahtevnih motivov. Če umetniško niste ravno najbolj nadarjeni za risanje in slikanje, si priskrbite šablone, ki vam olajšajo izris motivov.

Elegantno okrašena ograja

Zraven stopnišča dodajte lepo okrašeno ograjo, ki naj se ujema z dizajnom stopnic. Če že imate navadno in dolgočasno ograjo, jo zamenjajte z novo, in sicer takšno, ki bo pustila močan in prefinjen pečat. Novi trendi denimo narekujejo, da kombinirate les in videz kovanega železa.

staircase_with_wrought_iron_railing_lop05266.jpg

Po stopnicah položite preproge

Če so stopnice v vašem domu lesene, jih prekrijte z vzorčasto ali enobarvno preprogo. Namesto tega lahko pritrdite manjše preproge tudi samo na sprednji del vsake stopnice posebej. Preproge naj bodo v vsakem primeru ožje za vsaj deset centimetrov na vsaki strani stopnice, da ne prekrijejo cele površine, ampak le sredino.

Več fotografij atraktivno okrašenih stopnišč pa si oglejte tukaj.