Pršilna roka, iz katere priteka voda, je nameščena na eni strani glavne pršilne roke, kar ustvarja dvojni učinek vrtenja. Za kar največjo čistočo posode pa so pri podjetju AEG osnovali še tretjo razpršilno ročico na zgornji steni stroja. Z dodatnim prhanjem je prav vsa posoda odlično očiščena – ne glede na to, kako mastna in umazana je. Rezultat je izjemno učinkovito pomivanje, ki vas ne razočara.

Deset litrov večja prostornina brez spremenjene zunanjosti

Novi pomivalni stroji AEG ProClean se poleg izjemne zmogljivosti pršenja ponašajo z največjo prostornino med pomivalnimi stroji na trgu – v njih je kar za deset litrov več prostora za posodo kot v drugih pomivalnih strojih. Za večjo priročnost so stroji ProClean opremljeni s košarama za posodo z zložljivimi nosilci in prilagodljivo višino zgornje košare. Tako lahko vanje zložite vso posodo – velike, nerodne kozice, večje vrče in krožnike vseh oblik. V pomivalnem stroju AEG ProClean je brez spremenjenih zunanjih dimenzij dovolj prostora za vse.

Več prostora, manj porabe energije

Pomivalni stroji ProClean prihranijo energijo, vodo in čas v primerjavi z ročnim pomivanjem posode. Zaradi deset litrov večje prostornine ročno pomivanje ne bo več na seznamu vaših opravil in čas boste imeli na voljo za druge, bolj prijetne aktivnosti, obenem pa boste prihranili do 32.000 litrov vode na leto – kar zadostuje za približno dvesto kopeli.

Samodejni izklop iz električnega omrežja

Pomivalni stroji ProClan pa prinašajo še eno, nikakor ne zanemarljivo prednost: funkcijo AutoOff, ki deset minut po koncu programa stroj samodejno izklopi iz električnega omrežja. Zaradi te edinstvene funkcije je stroj ProClean prvi pomivalni stroj na svetu, ki se samodejno izklopi, ko zaključi nastavljeni cikel pomivanja in tako porabi le toliko energije in vode, kolikor je potrebno za temeljito čiščenje.

Najnaprednejša tehnologija obveščanja

Pomivalni stroj ProClean je tako tih, da boste le s težavo ugotovili, če še pomiva ali je program že zaključen. Za lažje zaznavanje delovanja vgradnega pomivalnega stroja so pri podjetju AEG oblikovali dva inovativna obveščevalna sistema – informacijsko luč na podnožju stroja in najnaprednejšo tehnologijo Time-Beam. Zaradi praktične neslišnosti aparata boste s pogledom na prikazano zeleno ali rdečo lučko na tleh ugotovili, ali stroj posodo še pomiva, funkcija Time-Beam pa vas bo obvestila, koliko časa bo program še potekal.

V vrhu evropskih standardov

Pomivalni stroji ProClean so razvrščeni v energijski razred A in A+. To pomeni, da so najbolj gospodarni pri porabi vode in energije tako pri pomivanju kot pri sušenju posode. Poleg tega neodvisni nemški inštitut za testiranje LGA potrjuje, da modeli iz linije ProClean dosegajo odlične rezultate pomivanja pri vsakodnevni rabi v običajnih pogojih.

Pomivalni stroji AEG ProClean so na voljo v številnih različnih modelih, tako prostostoječih, kot tudi vgradnih (popolnoma integrirani ali z vidno upravljalno ploščo).