Jesen je letni čas, ko je dom lažje krasiti. Navdih lahko dobimo v naravi: gremo na sprehod in naberemo listje, buče ali sadeže in ter tople barve jeseni prinesemo v svoj dom.

Buče

Tako preddverje kot notranjost doma lahko okrasimo z bučami, ki našemu domu dodajo očarljivost in toplino. Buče so nekakšni simbolni elementi jeseni. Če jih nimate na vrtu, jih lahko kupite. Poskusite dobiti buče približno enake oblike, a različnih velikosti in barv. Za boljši vtis jim lahko dodate nekaj pisanih listov in vinske trte.

falldecorations.png

Koruzni storži

Lahko zvežete klase in jih obesite na steno ali omaro ali pa napolnite steklene posode s pisanimi koruznimi semeni. Steklene vaze lahko napolnite tudi z belimi fižolčki, ki jih dodatno okrasite z vejicami krhlike.

Listje in želodi

Če želite ustvariti pravo atmosfero, ne potrebujete veliko listov. Izberite nekaj lepih listov unikatnega videza in jih razstavite v majhnih vazah. Zraven lahko dodate majhno bučo. Iz listja lahko ustvarite tudi vence. Z želodi lahko dekorirate jedilne prtičke. Prebodite jih in nataknite na žico, ki jo ovijete okoli prtička in odrežete preostanek.

_1080.JPG

Sadje

Če bi radi v svoj dom vnesli nekaj barvitosti, za dekoracijo uporabite živobarvne sadeže, kot so jabolka.

Les in zemeljski toni

Za močnejši vtis jeseni poudarite izdelke iz lesa. Osredotočite se na zemeljske tone – blazine na primer lahko preoblečete v prevleke v barvi karamele.

fall_decor_carolyn_roehm_1.jpg

Slike in pletene košare

Na stene obesite slike z jesenskimi motivi. Ni treba, da so drage, lahko jih kupite ali pa ustvarite sami s pomočjo lepila in barvnega prahu. Prostor lahko okrasite tudi s pletenimi košarami.

Pustite naravi, da vstopi in vam pomaga začutiti svežino jesenskega zraka. Naj bo naravna tekstura navzoča v dodatkih in okraskih – vaze iz kamna ter dekoracije iz marmorja se lepo podajo k skoraj vsakem pohištvu.

Ideje za jesensko dekoracijo doma lahko dobite v naši fotogaleriji.