Barva fasade

Neurejen zunanji videz vaše hiše prav gotovo zmanjša njeno vrednost. Prav zato je, preden se odločite za njeno prodajo, pomembno vložiti nekaj denarja v njeno fasado. Prebarvajte jo z bolj nevtralno barvno paleto, ki pa jo vsekakor uskladite z okolico in sosednjimi hišami.

Poudarjene malenkosti

Skrbno očistite in prenovite majhne podrobnosti okoli hiše. Z mokro krpo obrišite rolete in zunanja svetila ter na novo prepleskajte ograjo. Razstavite najlepša cvetlična korita.

curb_appeal_desert_e1306398424706.jpg

Privlačen vhod

Pomislite, kakšno pot bodo prehodili vaši kupci, preden bodo prišli do hiše. Zato operite dovoz ter izpulite morebiten plevel in mah, ki sta se nabrala. Prepleskajte ali zamenjajte vhodna vrata. Pa tudi sicer nikoli ne parkirajte avtomobila na dvorišču pred hišo, saj ga lahko umažete.

Brez pomanjkljivosti

Preverite, ali je pred hišo morda postavljeno nekaj, kar povsem kvari njen videz: star smetnjak, razcapan sončnik, obrabljen stol, razmetane igrače. Umaknite vse, kar lahko.

Urejena trata

Velik vtis na kupce naredi tudi zdrava zelenica. Morda boste morali posaditi dodatne zaplate trave, morda pa jo boste morali le dobro pokositi. Potrudite se odstraniti tudi ves plevel, sicer pa ne pretiravajte s sajenjem dodatnih rastlin.

curb_appeal_sitting_e1306398509781.jpg

Vrtno pohištvo

Morda si lahko privoščite nakup novega vrtnega pohištva. Sicer ga ne boste prepustili novim kupcem, vendar pa bo pred prodajo izjemno polepšalo videz vaše terase, ki bo postala prijaznejša in udobnejša za posedanje.

Dodatek barv

Medtem ko naj bo večina barv več ali manj nevtralnih, saj boste imeli več morebitnih kupcev, če jim ne boste vsiljevali svojega okusa, pa lahko videz hiše vseeno popestrite z dodatkom nekaj okrasnega cvetja v živahnih barvah, posajenega v lična cvetlična korita.