Vrtovi na senčni strani so lahko svetli

Vnesite svetlobo z belimi cvetovi in raznovrstnim listjem v svetlih odtenkih. Dodajte majhne skulpture, ki niso nujno drage, da v vrt dodajo posebno ustvarjalno noto. Vključite lahko stare betonske ptičje kopeli, ki jih napolnite z vodo. Dodajte različne plasti rastlin (od trave do rož in dreves) ter več barv za večji občutek globine in popestritev nekoč dolgočasnega prostora.

contemporary_family_garden_design_4.jpg

Majhen prostor naj ne ovira vaše ustvarjalnosti

Navidezno povečajte svoj vrtni kotiček tako, da posamezni deli vrta nemoteno prehajajo eden v drugega. Ustvarite večnamenski prostor ter združite jedilni prostor za piknike z dnevnim prostorom, umetniškim studiom ali bazenom, oblikovanim v obliki srca. Uporabite pregradne stene, najbolje lesene deščice, in oblikujte elegantno zavito pot, ki naj se vije po vsej dolžini vrta.

garden_design_ideas.jpg

Ustvarite tišino

Tudi v najmanjših vrtovih lahko pustite domišljiji prosto pot – meja naj bo le nebo! Ključno je, da kar najbolje uporabite svoj prostor in zgradite vrt tudi v višino. Zgledujte se po japonskem konceptu oblikovanja vrta, ki uporablja potočni kamen in gramoz, da ustvari prostor za vodo, mrežaste stene za večjo zasebnost ter gosto in bujno zasaditev rastlin, da je prostor čim bolj sproščujoč.

high_spaces_garden2.jpg

Poskrbite za podrobnosti

Ne glede na velikost vašega zelenega kotička lahko vedno enostavno povečate prostor z okraševanjem in podrobnostmi, ki poudarijo značaj vrta. Uporabite prodnike in z njimi ustvarite prehodno pot ali jo le obdajte s kamni. Zraven zasadite različne barve in vrste cvetlic, da ustvarite razgibane teksture.

small_garden_design_32.jpg

Takšne izboljšave so zelo enostavne in poceni. Dodajte majhne detajle ter pohištvo, tako da ustvarite prostor, primeren za družinska in prijateljska srečanja ali samotno uživanje v tišini.

Več fotografij organiziranih majhnih vrtov pa najdete v fotogaleriji.