Popravite pipe, ki puščajo

Morda ste se že navadili na nenehno kapljanje, toda te majhne kapljice vas mesečno pravzaprav kar precej stanejo. Pipo lahko poskusite popraviti tudi sami, sicer pa kupite novo.

Namestite varčno stranišče

Nova stranišča, ki za splakovanje porabljajo manj vode, so izjemno dobra ideja za bodoči prihranek. Videli boste, da zamenjava niti ni tako draga; še posebno, če jo primerjate z vsoto, ki jo boste prihranili.

shower.jpg

Namestite varčne glave za prhanje

Tudi to ni zelo velika investicija; moderne glave za prhanje namreč porabijo manj vode, čeprav tega zaradi njihove posebne oblike sploh ne opazite.

Izolirajte okna in vrata

Posebno zamenjava oken pomembno pripomore k večjemu toplotnemu udobju, zmanjša pa tudi količino energije, ki jo morate porabiti za ohlajanje in ogrevanje stanovanja. Na vratih pa boste morda veliko spremembo dosegli že z zamenjavo izolirnega traku.

meg_braff_east_hampton.jpg

Vključite termostat

Nad ogrevanjem in hlajenjem stanovanja bi pravzaprav moral imeti nadzor vsak stanovalec sam. Nobene potrebe ni namreč, da je doma, kadar ste odsotni, idealna temperatura; nižjo temperaturo na termostatu pa lahko nastavite tudi med spanjem.

Očistite hladilnik

Očiščen hladilnik bo deloval dlje, hkrati pa bo porabljal veliko manj energije, saj ga ne bo motila kopica umazanije in ledu.