Drevo je simbol življenja, rasti in razvoja, zato je zelo priljubljeno tudi kot oblikovalski motiv, ki v dom vnese vzdušje gozda in narave. Poleg stenskih nalepk in fototapet, ki ne zavzemajo dodatnega prostora, a dodajo sobi novo dimenzijo, je silhueta drevesa idealna tudi za police. Modularni sistem stenskih polic oblikovalke Daniele Lago se zloži v veliko drevo, do najvišje ležečih polic pa dostopate z lestvijo.

Obešalniki in sobne pregrade

Motiv drevesa pa so oblikovalci uporabili tudi za (prostostoječe) obešalnike: Mikko Laakkonen je recimo oblikoval razvejane jeklene obešalnike, ki so videti kot okrasna skulptura ali celo kot sobna pregrada. Takšno multifunkcionalno vlogo je svoji duhoviti drevesni skulpturi namenil tudi Eero Aarnio, ki je ustvaril dekorativne pregrade prostora iz polietilena.

_389388.jpg

Stojala, vaze, stoli, keramične ploščice

V obliki drevesa pa so tudi drugi uporabni predmeti, na primer stojalo z vrvmi za obešanje perila. Dizajner Kazuyo Sejima je zasnoval silhueto drevesa iz nerjavečega jekla – nenavadno vazo, v katero lahko dodate več cvetov. Tudi Pascal Mourgue se je poigral z jeklom in oblikoval stole v podobi drevesa, ki so izrezljani lasersko. Podjetje Porcelanosa pa se je odločilo, da drevesni motiv doda na svoje keramične ploščice.

Unikatna garderoba

Med najbolj ekstravagantnimi kreacijami je luksuzna garderoba, ki jo je Toord Boontje prekril s 616 ročno obarvanimi emajliranimi listi. Na sredini garderobe, obložene s fino svilo, pa "raste" bronasto drevo, ki je pravzaprav stojalo z obešalniki z oblačila.

drvo_4.jpg

Več fotografij dizajnerskega videnja dreves v interjerju pa si oglejte tukaj.