Vrt z lončnicami

Vrtovi z lončnicami in cvetlicami v koritih so vse bolj priljubljeni. Že korito samo lahko polepša videz vrta in dopolni njegov dizajn. Najbolje, da izberete korita s podobnim motivi, da bo dizajn deloval enotneje. V vsako korito posadite po dve ali tri vrste rož. Če bodo korita različnih velikosti, bodo vrtu in okolici hiše dodala globino. Večja in višja korita naj bodo postavljena bolj v ozadju, manjša pa spredaj.

containergardeningbulbs.jpg

Vrt za metuljčke

Vrt lahko zasnujete tako, da vanj zasadite le cvetlice, ki privabljajo metuljčke. Metuljem so všeč velike, pisane in dišeče rože in rastline, na primer ameriški slamnik, ognjič, sivka ali hibiskus. Ker jih privablja vonj teh rastlin, ki so njihov vir hrane, se zbirajo na vrtu. Takšni vrtovi so pisani in dišeči že sami po sebi, dodatno dekoracijo pa pomenijo prav metuljčki, ki se zbirajo na njih.

monarch_in_butterfly_garden_august_20.JPG

Sezonski vrtovi

Sezonski vrt je zasnovan tako, da je vse leto poln barv. Izbrati morate približno enako število cvetlic, ki cvetijo spomladi, poleti in jeseni. Sezonske cvetlice enakomerno porazdelite po vrtu, tako da bo vsak njegov kotiček med letom dobil nekaj barv. Za zimo izberite nekaj zimzelenih rastlin, ki v nahladnejšem obdobju leta ne izgubijo cvetja in barve.

Nekaj prekrasnih vrtov s cvetlicami pa si lahko ogledate tudi v naši fotogaleriji. Morda dobite navdih ali pa si na lepih slikah le malo spočijete oči.