In kaj morate storiti, če želite, da je vaš interjer videti nekoliko bolj ''vampirski''? Najprej pospravite vse dekorativne dodatke, ki so videti preveč običajni in k dramatičnemu vampirskemu stilu ne pristajajo.

vampirska_postelja.jpg

Škrlatno rdeča in črna

Ko pomislimo na vampirje, nam na misel najprej pride temna noč. Barva za ozadje sobe je lahko torej črna. Stene s črno barvo in različnimi dekorativnimi elementi ustvarijo pravo vampirsko atmosfero. Vendar pa s črno vseeno ne pretiravajte, saj na naše počutje po navadi bolje vplivajo svetle barve. Črna soba pa ima to prednost, da absorbira veliko toplote, zato vam bo v njej toplo tudi pozimi, poleti pa verjetno prevroče.

Za sobo z vampirsko temo – in predvsem za vaše počutje v njej - je bolj primerna škrlatno rdeča barva. Ta bo vaši sobi dodala privlačnost in toplino. Rdeče stene lahko kombinirate s starinskimi in črnimi okraski.

Čim manj pohištva

V sobi naj bo čim manj pohištva. Starinska postelja, omarica v gotskem slogu in veliko zrcalo s starinskim okvirjem bodo poskrbeli za pravo vzdušje. Tudi prevleke in blazine naj bodo v škrlatno rdeči barvi, saj je črna premočna. Za še močnejši vtis uporabite bogato satenasto tkanino. Na tleh je lahko temnejša preproga, na primer v črni ali temno rjavi barvi.

dnevna_soba_crna1.jpg

Razsvetljava in dodatki

Za vampirski slog nikakor niso primerne velike in svetle luči. Uporabite svetilke iz medenine ali starinskim zaključnim slojem. Po sobi lahko na ognjevarna mesta postavite tudi nekaj sveč v starinskih svečnikih. Veliko okrasnih dodatkov lahko dobite v starinarnicah – na primer stara zrcala, okvirje za slike ali svečnike, ki bodo v sobo vnesli skrivnostnost.

Več prostorov z vampirsko tematiko ter primerno opreme in dodatki si lahko ogledate v naši fotogaleriji.