V času božičnih in novoletnih praznikov običajno v naših domovih postavimo in okrasimo smrečice. Smrečice so zelo raznolike. Imamo lahko klasično zeleno svežo ali umetno smreko. Umetno smreko lahko uporabimo za številne božične praznike. S svežo smreko pa prinesemo v naš dom čaroben vonj po smrečju in gozdu. Žal pa je uporabna samo zelo kratek čas. Imamo tudi možnost najeti smreko, posajeno v glinenem loncu, samo za čas praznikov, po tem jo vrnemo v naravo.

smrekca.jpg

Za vas smo izbrali nekaj različnih načinov okrasitev drevesc. Seveda lahko z nekaj domišljije uporabimo stare okraske in jih morda dopolnimo samo s kakšnim nenavadnim dodatkom, kroglico ali pentljo. Zeleno smrečico lahko okrasimo s klasično zlatimi in srebrnimi kroglicami. Čarobnost pa pričarajo svečke ali danes bolj varne električne drobne lučke.

smrekca_1.jpg

Rdeča božična dekoracija dreves je k nam prišla iz zahodnih dežel. Z malo spretnosti lahko sami iz starih okraskov izdelate živobarvne rdeče okraske. Kroglice ovijete z rdečo volno, iz zeleno-rdeče kariraste flanele pa sešijete mošnjičke in jih pošijete z različnimi gumbi ter unikatne okraske obesite na zeleno smreko.

smrekca_2.jpg

Če pa imate od minulih praznikov rdeče okraske, lahko zamenjate barvo drevesca. Naj bo to snežno belo. S pršilom za umetni sneg ga krepko popršite in vaša dekoracija bo povsem spremenjena. Okraske, če ste malo spretni in vam čas dopušča, izdelajte kar sami. Iz raznobarvnega filca in z nekaj kroglicami naredite obeske. Prav tako lahko izdelate venčke in snežake. Morda še nekaj barvastih pentelj, pa bo vaša okrasitev popolna.

smrekca_3.jpg

Danes je mogoče drevesce okrasiti tudi z zelo nenavadnimi okraski. Če imate radi netradicionalne okraske, vam bodo morda ugajali čeveljci in torbice, obešeni kot okraski. Zelo natančne miniaturne kopije damskih salonarjev in oblikovno pripadajočih torbic so resnično nenavadne. Zlati čeveljci so v sozvočju s torbicami in zapestnicami nenavadno okrasje na smreki. Morda pa tako okrašeno drevesce sodi v kakšno prestižno prodajalno čevljev in torbic.

Izbirate lahko celo barvo čeveljcev in torbic. Na zeleno smreko lahko obesite zlate čeveljce, na belo drevesce pa rožnate čeveljce in rožnate torbice.
Vsekakor je božično-novoletna dekoracija velikokrat že nekoliko kičasta, vendar nam to lahko pričara čarobno praznično vzdušje.

Vse okraske in smrečice smo za vas pripravili v trgovini Pro Mak, Ljubljana.