Skriti kotički

Prostor boste najlažje vizualno povečali in organizirali, če odstranite vso vidnejšo navlako. Sprijaznimo se, da je v večini kuhinj polno aparatov in orodja, ki zavzemajo dragocen prostor. Zato jih pospravite za vrata omarice, ki jo vgradite na ožjem, še neizkoriščenem predelu kuhinje. Drsna vrata pa lahko namestite tudi čez odprte police in jih tako zaprete, saj boste s tem dobili bolj moderen videz.

Skriti predali

Neizkoriščen prostor čim bolje izkoristite tako, da kuhinjskim omaricam, kjer je to možno, dodate predale, ki se lahko popolnoma izvlečejo. Predali vam bodo pomagali, da dosežete in izkoristite tudi najgloblje in najvišje ležeče predele. Namestite jih denimo tudi pod klop zraven jedilne mize.

kitchen_solutions_5.jpg

Dodatna delovna površina

V sobo dodajte manjši kuhinjski otok ali bar: njegov pult vam bo obenem služil kot miza za zajtrkovanje in tudi kot delovna površina za pripravljanje hrane. Prostor v pultu naj bo sestavljen iz predalov ali polic.

Nove višine omaric

Uporabite prostor vse do vrha kuhinje, kar boste najlažje storili, če v prostor dodate visoke omare, ki segajo vse do stropa. Tako boste namreč tudi navidezno povečali višino sobe. Sezonske pripomočke in predmete, ki jih redkeje potrebujete, pospravite čisto na vrh, nujne stvari pa na dno. Najverjetneje boste potrebovali tudi zložljivo lestev, da boste lažje dosegli najvišja mesta.

Vertikalno po zidu

Prazne stene zapolnite s stojali ali omaricami, namesto tega pa lahko na zid pritrdite tudi kavlje ali druga držala, na katera obesite ponve in večjo posodo. Poskušajte čim bolj zapolnite ves vertikalni prostor do stropa.

kitchen_solutions_3.jpg

Igra svetlobe

Zastekljena vrata omarice odsevajo svetlobo po vsej sobi, da bi bila videti kot dodatno okno, pa v pogosteje rabljene omarice pritrdite tudi več manjših varčnih svetil.

V kotu

V kot, ki ni zaseden s pohištvom, vgradite sistem polic namesto omaric. Na odprte police boste lahko razstavili zanimive dekorativne elemente in kose posode.

Več fotografij privlačnih in organiziranih kuhinjskih prostorov pa si oglejte tukaj.