Zadeva pa ni tako enostavna, kot se sliši, saj uspeh ne pride čez noč. Potrebno je veliko trdega dela, predanosti, denarnih investicij pa tudi ogromno znanja o nepremičninah. V vsakem primeru morate dobro raziskati trg in njegove zahteve, priljubljene lokacije, natančno ocenite, koliko lahko potrošite za nakup hiše in koliko ste pripravljeni vložiti v popravilo, kakšen zaslužek si obetate in podobno.

contractor_building.jpg

Nekaj nasvetov

- Poiščite hišo, ki je neobdelan diamant, ki je strukturno dovolj strdna in je ne bo težko popraviti, povečati in izboljšati.
- Prepričajte se, da je soseska dobra, saj bodo kupci na svojo okolico zelo pozorni. Preverite, kje so najbližji osnovna šola, vrtec, zdravstveni dom, trgovina.
- Natančno preglejte stanje temeljev in strehe.
- Enako storite s kletjo in podstrešjem, bodite pozorni na vlago.
- Preverite, ali je bil na podstrešju in ali za zidove uporabljen strupen izolacijski material.
- Preverite razporeditev prostorov in sten, prepričajte se, da je kuhinjo in kopalnico možno razširiti in da obstaja tudi možnost dodatne kopalnice – to je zelo pomembno za kupce z družinami.
- Najemite inšpektorja, ki bo hišo temeljito pregledal.
- Preverite pri bližnjem nepremičninskem agentu, koliko hiš je bilo v zadnjem času prodanih v soseski in koliko jih je trenutno na prodaj.
- Preverite prejšnja popravila in jih ponovno izvedite, če je potrebno.
- Preverite stanje vodovodnih cevi, ogrevanja in vsega, kar sodi zraven.

mojster.jpg

Sam svoj mojster

V vsakem primeru prihranite največ denarja, če se popravil, kolikor se jih le lahko, lotite sami in ne najemate izvajalcev. Morali boste biti sam svoj mojster, zato bodite pripravljeni na to, da si boste umazali roke. Pri nakupu materialov boste morali biti tudi dober pogajalec – ne le vzeti vsega tistega, ki je najcenejše. Iščite kakovost, seveda pa za zmerno ceno.