Novosti za nego dojenčkov

Na tokratnem inovacijskem dnevu so med novostmi predstavili kamero za merjenje vitalnih znakov. Ta predstavlja velik napredek, saj srčni utrip in dihanje meri brez kakršnih koli naprav, ki bi bile pritrjene na človekovo telo, kar je še posebno primerno pri novorojenčkih, saj je tak način merjenja za dojenčke veliko manj stresen. Pravo novost na področju zdravljenja zlatenice, ki je izjemno razširjena pri nedonošenčkih, pa predstavlja odeja Bilirubin. V vlakna je vpletena LED-tehnologijo, zato starši med zdravljenjem otroka lahko pestujejo.

philips_bilirubin_odeja.jpg

Kakovostnejše zdravljenje

V želji po bolj kakovostnem in stroškovno učinkovitejšem zdravljenju pri Philipsu razvijajo tudi številne inovacije, ki bi bolnikom olajšale proces zdravljenja in okrevanja. Na letošnjem dogodku inovacij so predstavili kar nekaj zanimivih kardioloških in onkoloških rešitev. Philipsov ultrazvok HIFU po zadnjih raziskavah nakazuje velik potencial za zdravljenje različnih rakavih obolenj, majhen naprstni ultrazvočni pretvornik povečuje uspeh zdravljenja atrijske fibrilacije, navdihujoč pa je tudi poseben sistem za hitrejše okrevanje doma po zdravljenju popuščanja srčnih mišic.

philips_reaura.jpg

Rešitve za aktivno in neodvisno življenje

Tudi na področju uživanja so pri Philipsu v skrbi za hitro starajoče se prebivalstvo ponudili nekaj zanimivih rešitev, ki omogočajo aktivno in neodvisno življenje. Mednje spadajo izdelki, kot so obliž z vgrajeno LED-tehnologijo za lajšanje bolečin, telefonska aplikacija Caregiver in RéAura. Slednja z laserskim pomlajevanjem kože skrbi, da je ta videti mlajša in bolj sijoča že v nekaj tednih. Aplikacija Caregiver za pametne telefone pa starejšim osebam omogoča neodvisnost, saj v primerih, ko potrebujejo pomoč, le pritisnejo na tipko, ki jih poveže z izbranimi številkami. V skrbi za bolj kakovostno prehranjevanje pa so Philipsovi strokovnjaki razvili tehnologijo Active Water, ki iz svežega sadja in zelenjave odstrani vse pesticide.

philips_led_city.JPG

Inteligentna LED-razsvetljava

Za izboljšanje kakovosti življenja v mestih, so pri Philipsu vse napore letos usmerili v še bolj učinkovito inteligentno LED-razsvetljavo. V želji, da bi bilo našo okolje čim bolj varno, živahno in prijetno, so predstavili inovativen sistem osvetljevanja CityTouch, ki omogoča uravnavanje svetlosti glede na potrebe, s čimer se znatno zmanjša svetlobno onesnaževanje ter hkrati privarčuje do 70 % energije. Tehnologija OLED Lumiblade Living Shapes pa je namenjena predvsem podjetjem, saj ponuja zanimive nove možnosti za izrabo svetlobe v dekorativne in ambientalne namene. S to tehnologijo je mogoče ustvariti osupljive svetlobne panele.

philips_activewater.jpg

Inovacije za trajnostni razvoj družbe

Innovation Experience! je dogodek, ki ga Philips vsako leto priredi v Eindhovnu, v mestu, kjer se je njegova zgodba pravzaprav začela, s katerim želijo prikazati, kako inovacije prispevajo k trajnostnemu razvoju družbe. Kot meni Frans van Houten, izvršni direktor Philipsa, so ravno inovacije tiste, ki omogočajo rast in konkurenčnost, nas tudi navdihujejo, izboljšujejo kakovost naših življenj in nam pomagajo premagati velike družbene in okoljske izzive, s katerimi se srečujemo danes, kot so staranje družbe, porast kroničnih bolezni, zahteve po bolj učinkoviti rabi energije in drugih virov ter potrošnikove želje po bolj zdravem in polnem življenju.