Na izbiro imate na tisoče možnosti kombiniranja in uporabe tapet, saj jih lahko praktično nalepite kamor koli. Že naše babice so imele rade tapete, danes pa niso nič manj priljubljene. Pravzaprav so zelo modne, saj lahko z njimi unikatno okrasite in povsem spremenite podobo prostora. Zadnji trendi narekujejo, da jih nalepite tudi na strop in druga manj običajna mesta.

Tapete okrasijo tudi strop

V trendu je inovativna uporaba tapet in ena izmed njih je, da jih nalepite tudi na strop. S tapetami lahko prekrijete vse stene in strop, ali pa le strop brez sten. Za privlačen vizualni učinek kombinirajte svetle tapete s cvetličnim ali drugim vzorcem na stropu in enobarvne tapete na stenah. Tako boste dodali globino in poudarili strop, s katerega naj visi še trendovski lestenec.

diningroomceiling.jpg

Otroška soba

Tapete so idealne za otroško sobo, saj z njimi stene tudi zaščitite pred umetniškimi podvigi najmlajših. Izberite nežne barvne tone, na primer zelene, kremne, rumene ali modre odtenke. Tudi vzorci naj bodo cvetlični ali geometrijski in ne tematski, da jih otrok čez čas ne bo prerastel.

Temne tapete v spalnici

Elegantno in drzno vzdušje v spalnici dosežete s črnimi ali temno rjavimi tapetami, ki imajo lahko tudi opazne vzorce. Kombinirajte jih z belimi barvnimi odtenki na posteljnini in oblazinjenem pohištvu. Po tleh pa položite preprogo v istem vzorcu ali stilu, kot so tapete ter okrasite nočno omarico zraven postelje.

tapete_black_bedroom1.jpg

Notranjost omar

Ostanke tapet lahko prav tako koristno porabite, če z njimi obložite notranjo stran kuhinjskih omaric, omarice v jedilnici ali odprte knjižne police. Tako boste dodali novo dimenzijo in ustvarili unikaten kos pohištva, ki je videti prav razkošen.

tapete_shelf_wallpaper.jpg

Dekorativne podrobnosti

Tapete pa nalepite tudi na druge površine v domu. Notranja vrata postajajo čedalje opaznejši del naših domov, zato jih prav tako lahko vsa ali le delno prelepite s tapetami. Le-te uporabite tudi za izdelavo stenske slike ali poudarjenega vzglavja v spalnici; ne nazadnje pa lahko z njimi okrasite tudi okvirje ogledal.

tapete_doorpanels.jpg

Več idej za moderno uporabo tapet v stanovaju pa si oglejte v naši fotogaleriji.