Energijsko samozadosten dom

Dvojni vertikalni vrt pa ni edina unikatna ekološka značilnost te montažne hiše, saj ima tudi streho, ki je nagnjena za 12 stopinj in se na eni strani spusti povsem do tal. Na njej je posajena trava in drugo zelenje, tako da se streha popolnoma zlije z zeleno okoliško naravo. Poleg tega cel dom za ohlajanje in ogrevanje uporablja izključno obnovljive energijske vire: solarno in geotermalno energijo. Ne samo, da pasivna zasnova hiše ohranja hišo poleti prijetno hladno, ampak pomaga vzdrževati tudi raven toplote v notranjosti v zimskem času.

green_box_by_luis_de_garrido_3.jpg

Objekt, povezan z naravo

Montažna hiša je videti impresivno, ponaša pa se tudi z dolgo življenjsko dobo. "Zelena škatla" se lahko mnogokrat sestavi, razstavi in premakne na drugo lokacijo, če je to potrebno. Ker je bil montažni objekt zgrajen v Španiji, so na strehi in vertikalnih vrtovih posajene avtohtone vrste rastlin, kar v bistvu pomeni, da praktično ne potrebujejo vode za zalivanje.

green_box_by_luis_de_garrido_2.jpg

Beton, kovina in reciklirani materiali

Gradnja je montažna, zaradi česar so bili stroški postavitve za 50 odstotkov nižji v primerjavi s klasično gradnjo. Hiša je sicer sestavljena iz okrepljenih betonskih in kovinskih plošč, ki zdržijo tudi ekstremnejše vremenske pogoje. Arhitekt je v oblikovanje notranjosti vključil samo najbolj vrhunske reciklirane materiale, denimo izolacijo iz kozarcev in steklenic ter stenske obloge iz stekla.