Družina LED-svetil Deux Pièces je bila premierno predstavljena na sejmu Euroluce v Milanu, na sejmu Light Fair International v Združenih državah Amerike pa je že dobila priznanje za inovativnost. Strokovna žirija mednarodnega natečaja Good Design Award v Tokiu, ki že od leta 1957 ocenjuje in spodbuja razvoj dobrega industrijskega oblikovanja za kakovostnejše bivanje, je ravno tako prepoznala inovativno zasnovo novega svetila, saj je nagradila ravno slovenskega izdelovalca svetil Intra ligting.

deuxpieces200910b.jpg

Svetilo iz dveh delov

Podjetje Intra lighting sodeluje s številnimi slovenskimi in tujimi industrijskimi oblikovalciv svetilo Deux pièces (po slovensko: dva dela) pa so oblikovno zasnovali v belgijskem studiu Serge Cornelissen. Njihovo zamisel za svetilo v dveh ločenih delih, kot že nakaže ime, so po besedah predsednika Intra Group Marina Furlana sprejeli predvsem zato, ker je bila oblikovalska rešitev enostavnejša, svetilo pa je imelo v razmeroma majhnem ohišju tudi minimalno število sestavnih delov. Tehnologi podjetja Intra lighting so nato v laboratorijih razvili izredno zmogljiv izdelek s prilagojenim hladilnim sistemom, ki je danes tudi uradno registriran kot inovacija.

intralighting_deux_pieces_4.jpg

Energijsko učinkovita tehnologija

»Visoka kakovost svetil in učinkovit razvoj novih izdelkov sta plod dolgoletnih načrtnih vlaganj v razvoj celotnega podjetja,« je na novinarski konferenci razložil predsednik podjetja Marino Furlan. Izpostavil je, da naj bi imelo inovativno svetilo življenjsko dobo okoli dvanajst let, medtem ko je garancija na izdelek petletna. Po njihovih izračunih naj bi se stroški za nakup svetila Deux Pièces povrnili v roku štirih ali petih let, saj z njim prihranite toliko energije. Svetilo je namreč pametno in samo uravnava jakost svetlobe, s senzorji pa se tudi avtomatično vklaplja oziroma izklaplja.

Visoka kakovost izdelave in inovacija sta najpomembnejši tehnološki prednosti novega svetila. Odlikujejo pa ga tudi mnoge pametne lastnosti. Dimitrij Živec, direktor marketinga Intra lighting, je poudaril, da na prvem mestu velja izpostaviti prijazno svetlobo brez ultravijoličnega in infrardečega sevanja, ki hkrati omogoča tudi odlično prepoznavnost celotnega barvnega spektra v okolju, ki ga osvetlimo, ter seveda trajnostno naravnano tehnologijo. »Nagrada  pomeni tudi ugled in potrjuje, da se je vlaganje v razvoj in lastno blagovno znamko izplačalo.«

deuxpieces_pendant1a.jpg

Uporaba v komercialne in zasebne namene

Svetilo je zaradi vseh teh lastnosti kot nalašč za muzeje, galerije in izložbe v prodajalnah tekstila, saj svetloba ne poškoduje razstavljenih predmetov, ki so sicer preobčutljivi na do sedaj znane vire svetlobe. Umestimo pa ga lahko tudi v zasebne bivalne prostore. Vrhunska tehnologija in LED-sijalke zagotavljajo visoko energijsko učinkovitost svetila in dolgo življenjsko dobo skorajda brez stroškov vzdrževanja.