Visokotlačni čistilniki pač najdejo vse več novih lastnikov, k čemur jih spodbudijo ugodne cene vstopnih modelov, vse leto trajajoče akcije staro za novo, upamo pa, da tudi kakšen izmed naših preizkusov. Iskreno povedano nas Dilexovi čistilniki še niso razočarali, predvsem pa navdušuje konstanten tok novih izdelkov, ki niso le olepšane različice starih. Letos smo vam tako predstavili dva izmed najlažjih visokotlačnikov za domačo uporabo, pred kratkim pa tudi prenovljeno napravo iz črne serije Premium Line – tokrat z močnejšim motorjem in profesionalnimi kovinskimi nastavki.

Rast ponudbe strojev za obdelavo lesa

dilex_261_1.jpg

Ena od predstavljenih novosti na nedavnem celjskem sejmu so nekatere posodobitve med stroji za obdelavo lesa, katerih ponudba je vse širša. Opremo za domačo ali obrtniško delavnico lahko sedaj izberete med različnimi poteznimi, jeralnimi, tračnimi, dekopirnimi in krožnimi žagami v namizni ali samostoječi obliki. Lesnoobdelovalne stroje Elektro maschinen odlikujejo kakovostna izdelava, natančnost, skrb za varnost in prilagodljivost. Serijsko priloženi dodatki naprav so mnogi, pri Dilexu pa najdete tudi druge dodatne naprave, potrebne v delavnici. Univerzalna odsesovalna naprava, valjčni podajalniki in podporniki, ne nazadnje pa v delavnico sodi tudi robustna pometalna naprava ali kaj podobnega.

Sneg prinaša novo ponudbo

Za konec smo vam prihranili novico o popolnoma novem prodajnem programu Dilexa. Letošnja jesen predstavlja začetek prodaje snežnih frez Elektro maschinen, ki so seveda kljub imenu proizvajalca opremljene z bencinskim motorjem. Izbirali boste lahko med devetimi bolj ali manj različnimi modeli, od modela STEm 6056 s šestimi konjskimi močmi do velikega goseničarja s štirinajstimi konji. Posebnost snežnih frez so njihovi motorji, zasnovani posebej za specifične delovne razmere takšnih strojev. Nizke temperature, sneg, voda in sol lahko hitro poškodujejo nezaščiten motor in druge elemente vsake naprave. Motor, rezalni polž za sneg, pogonska kolesa ali gosenice – praktično vsi elementi so izpostavljeni povečani obrabi, zato so Dilexove snežne freze izdelane iz vzdržljivih materialov in z dodatno zaščito pred vremenskimi vplivi, odlikujejo pa jih številni dodatki.

dilex_261_2.jpg

Omenjena najmanjša snežna freza ima 56 cm široko območje čiščenja in je praktično edina Dilexova naprava brez dodatkov. Ostale naprave so opremljene z žarometom, sistemom za električni vžig, zaporo diferenciala, goseničarja iz linije Industrie Line pa imata vgrajeno tudi ogrevanje ročaja. Največja Dilexova snežna freza naenkrat počisti 76 cm snega in s 135 kg predstavlja pravo pošast. Seveda gre za profesionalen stroj, namenjen za največje površine in zahteven teren, kjer je pogon na gosenice nujen. Običajni uporabniki bodo verjetno vseeno najprej razmislili o kakšnem modelu v sklopu znane ponudbe Profi ali Premium Line. Dilexove snežne freze na papirju očitno obetajo veliko, izjemno zanimanje pa so pokazali tudi obiskovalci v Celju, ki so skoraj pozabili na ostale izdelke. Za pravi vtis o njihovem delovanju pa počakajmo na prvi sneg – nižje temperature ga že napovedujejo.