Izdelovanje snežink je odličen način, da zaposlimo otroke.

Kaj potrebujete?

Za izdelavo snežinke ne potrebujete veliko stvari – čist bel papir, majhne škarje, lepilo, okrasni trak ter lepilni trak ali risalne žebljičke. Ni vam treba biti posebno spreten. Večina nas je te snežinke delala že v osnovni šoli. Poleg tega boste eno snežinko delali le kakšnih pet minut. Mogoče malo dlje, če vam bodo pomagali še otroci.

christmas_making_snowflakes_lg.jpg

Ustvarite obliko

Ko boste že bolj izurjeni, lahko zvijate in režete več listov papirja naenkrat, za začetek pa raje poskusite z enim. Kvadraten kos papirja prepognite po eni diagonali in nato še po drugi. Tako prepognite papir še kakšnih trikrat. Na daljši stranici prepognjenega papirja odrežite robove, da je končna oblika snežinke okrogla. Potem po stranicah vrežite trikotnike, kvadratke in polkroge poljubnih oblik. Lahko tudi odrežete konico papirja, ki predstavlja sredino snežinke.

christmas_window_snowflakes_lg.jpg

Ko ste končali, papir razgrnite. Če vam oblika snežinke ni všeč, lahko papir prepognete nazaj in jo še malo izpopolnite. Ko ste zadovoljni, papir zravnajte. To lahko naredite tako, da nanj za nekaj ur položite težko knjigo.

Snežinko obesite ali prilepite na želeno mesto

Snežinko lahko privežete na darilni trak, tako da naredite pentljo, daljši konec traku pa prilepite ali z risalnim žebljičkom pritrdite na okenski okvir, božično drevo, nad vrata ali kam drugam. Bele snežinke pa lahko tudi prilepite na okno, da bodo vidne še od zunaj. Pa tudi od znotraj boste lahko na božični večer opazovali vsaj papirnate snežinke, če že pravih ne bo.