Osemdeseta leta so bila pravi vir navdiha za notranje oblikovanje, zato ni čudno, da so barve iz tistega obdobja spet v trendu. Svetli živi odtenki rožnate, rumene, zelene in oranžne niso fluorescentni, a so še vedno precej svetli in vpadljivi. Z njimi lahko v katerem koli prostoru doma ustvarimo opazen prvi vtis, če jih za kontrast mešamo z belo barvo ali drugimi nevtralnimi toni.

Rumena vrata

Notranja vrata so čedalje pomembnejši del notranje opreme, saj lahko z njimi prostore tudi dodatno polepšamo. Izberite sončno rumena, ki jih uskladite z dekoracijo v dnevni sobi, kuhinji ali jedilnici. Če se rumeni odtenki ne ujemajo z opremo prostora, so lahko rumene barve tudi vhodna vrata ali pa prebarvate le njihov del.

Živahna garaža

Opazne barve so idealne tudi za okraševanje garaže z belimi stenami, ki ste jo spremenili v dnevni prostor ali sobo za druženje. V prostor vnesite živahne dekorativne podrobnosti, na primer oranžnorožnato preprogo ali črtaste okrasne blazine. Tako bo soba takoj postala zanimivejša in privlačnejša za bivanje.

80s_garage.jpg

Kombinacija rožnate in rumene

V sicer nevtralno opremljen dnevni prostor lahko dodate rumene in rožnate detajle ter črnobele vzorce. Omislite si lahko recimo oblazinjeno klop za sedenje v zebrastem vzorcu, rumenorožnate zavese, stenske umetnine ali talne svetilke.

Turkizna stena v dnevni sobi

Eno steno v dnevni sobi prebarvajte v živahen turkizni odtenek. Na steno nato obesite večjo umetniško sliko v stilu 80. let in v prostor dodajte še eleganten oblazinjen stol rdečerožnate barve.

80s_loft_living_room_high_2.jpg

Oranžna kuhinja ali jedilnica

Prostor pa lahko preprosto osvežite v stilu 80. let, če v denimo kuhinjo ali jedilnico dodate oranžno barvo. Združite jo z belo ali modro, za še bolj klasičen videz pa izberite tudi cvetlične vzorce.

Rožnata v spalnici

Klasično črnobelo paleto v spalnici popestrite z drzno rožnato barvo. Kupite lahko rožnatobelo posteljnino, okrasne blazine ali pa prebarvate nočno omarico zraven postelje. V sobi naj ostane še vedno precej bele in črne barve, da ohranite ravnotežje.

Več idej za okrasitev prostorov z opaznimi barvami v stilu 80. let pa si oglejte v fotogaleriji.