V vsakem primeru pa so lahko videti čudovite, sploh če izberemo takšno, ki ustreza celotnemu interjerju.

Dizajn za kateri koli slog

Najprej se morate odločiti, kakšno uro si sploh želite. Stenske ure so videti čudovite na praznih stenah, vendar pa se morate odločiti tudi, v kateri sobi in na kateri steni jo boste obesili. Na voljo so različni dizajni ur, ki ustrezajo določenemu prostoru, na primer jedilnici, dnevni sobi ali pisarni. Kovinske ali lesene ure se odlično podajo tako k modernemu kot starinskemu slogu prostora. Odločite se za uro, ki ustreza videzu in dekoraciji cele sobe.

modern_wall_clocks.jpg

Velikost je odvisna od prostora

Tudi velikost je odvisna od prostora. Kuhinjske stene lahko dopolnite s srednjo veliko uro, še posebno če so že zapolnjene s slikami ali pohištvom. V jedilnici ali dnevni sobi pa so ure pomemben del dekoracije, zato se lahko odločite za precej veliko uro, ki bo prekrila prazno steno. Pred nakupom tudi izmerite velikost stene, da boste natančneje vedeli, kako veliko uro potrebujete.

Velika ponudba in priročnost

Okrasne ure so sicer postale priljubljena rešitev za dekoracijo sten brez pretiranega truda. Tudi na spletu lahko najdete različne dizajne, sloge in velikosti. Poleg tega jih ni težko obesiti, razen če so težke.

butterfly_clock_with_three_butterflies.jpg

Stenska ali stoječa ura?

Ure pa niso primerne le kot dodatek za na steno. Poleg stenskih ur se lahko odločimo tudi za stoječo uro. Te so po navadi starinskega videza, njihov okvir pa je iz kovine ali lesa. Lahko so precej atraktivne oblike. Takšne ure precej vplivajo na videz interjerja, zato izberite tako, ki se sklada s slogom in vzdušjem sobe.

contemporary_minimalist_grandfather_clock_1.jpg

Več okrasnih ur si oglejte v naši fotogaleriji in morda boste med njimi našli tudi svojo.