Tako lahko izkoristite papir, ki se vam valja po domu, ste okolju prijazni pa tudi prijatelji si bodo vaše darilo zapomnili, ker bo drugačno od drugih. Tudi če darila pogosto zavijate zadnjo minuto in mrzlično iščete darilne vrečke ali ovojni papir, je dobro, če poznate še druge možnosti. Če vam zavijanje ne gre od rok, si lahko tukaj ogledate preprost postopek, ki ga lahko uporabite za vse materiale, tudi časopisni papir.

Alternativno zavijanje z materiali za recikliranje

Za zavijanje lahko uporabite časopisni papir, reklamni material, stripe, celo stare zemljevide… Pri tem upoštevajte, kaj je všeč obdarovancu. Če ima na primer prijateljica rada prestižne blagovne znamke, ji lahko darilo zavijete v reklamni material dragih znamk. Tako bo darilo dobilo pridih glamurja. Če imate najstniško sestro, ki obožuje pevca ali film, ji lahko darilo zavijete v tem slogu – na primer s posterjem ali slikami iz filma Somrak. Prijatelju, ki veliko potuje ali pa si to vsaj želi, zavijte darilo v del revije s to tematiko. Morda bo obdarovancem na koncu ovoj celo bolj všeč od vsebine.

wrapping_paper_md.jpg

Z ovojem lahko tudi namigujete, kaj je v darilu. Izberite stran v časopisu, ki ima podobno tematiko, in jo uporabite za zavijanje. Lahko uprizorite celo igro ugibanja, kaj je kdo dobil. Ta se bo zdela zabavna predvsem otrokom. Iz časopisnega papirja lahko ustvarite tudi trakove, ki jih naredite na enak način kot tiste, ki jih kupimo v trgovini. Pazite le, da se papir ne strga. Lahko pa darila dopolnite tudi s kupljenim trakom ali pentljo.

110127153357634721_nfrsofiw_c.jpg

Škatle za čevlje in vrečke

Pri obdarovanju lahko izkoristite tudi različne škatle, na primer za čevlje, nakit ali druge predmete, celo za piškote. Obložite jih s papirjem po svoji izbiri, na primer s katalogi. Lahko uporabite tudi tehniko decoupage, ki pa vam bo vzela nekoliko več časa.

6a00d8341c71c353ef0120a6a69004970b_500wi.jpg

Časopisni papir lahko pri zavijanju dopolnite z ovojnim papirjem iz trgovine. Izkoristite tudi letake za hrano, ki jih dobite pri dostavi. Darilo lahko na čisto preprost način zavijete tudi z vrečko. Postopek si oglejte tukaj.