Pozorni bodite na barve

Medenina je izrazito rumenozlate barve, izstopa pa predvsem s kovinskim sijajem; zaradi tega je pomembno, da preostanek sobe okrasite v komplementarnih barvah. Uporabite na primer enako barvo kovinskega pohištva (ali kovinskih delov pohištva), da dosežete vizualno enotnost. Če uporabljate medeninaste pipe v kopalnici, naj bodo iz medenine ali pa vsaj iste barve tudi druge kovinske podrobnosti, kot so kljuke vrat in ročaji omaric.

brass.jpg

Obstaja več načinov, kako kombinirate barvo medenine s komplementarnimi toni. Omislite si dekoracijo v zlatem ali bronastem odtenku, ki se še posebno lepo poda k oblazinjenemu pohištvu. Iz medenine je lahko izdelan lestenec, zlate barve pa naj bo recimo okvir ogledala ali slike nad kaminom, vaza, motiv na zavesah ali blazinah, del preproge in drugo.

Elemente iz medenine ohranjajte čiste

Razne okraske in uporabne podrobnosti iz kakovostne medenine redno čistite, da vam bodo služili še mnogo let. Ko jih boste temeljito očistili s čistilnim sredstvom, namenjenih izključno čiščenju medenine, bodo namreč spet sijoči in videti kot novi. Seveda pa ste lahko tudi med tistimi, ki imajo raje umazan oziroma postaran videz medenine.

brass_bucket_sink.jpg

Vintage in starinski dodatki iz medenine

Medeninasti izdelki elegantno poudarijo vintage in starinski stil opremljanja. Ker je to trpežen material, pa lahko najdemo ogromno starinskih dodatkov za dom: od ljubko okrašenih svečnikov do ročajev, kljuk, svetilk in posod. Zavijete lahko na primer v lokalno starinarnico ali obiščete posredovalnico rabljenih predmetov, kjer boste gotovo našli kak primerek.