Trendi prazničnih pogrinjkov so lahko zelo klasični ali moderni in minimalistični. Klasični božični barvi sta rdeča in zelena. Praznično obarvan pogrinjek lahko naredite tako, da mizo pogrnete z rdečim prtom. Krožniki so lahko zlato obarvani, prav tako skodelice. Namizna dekoracija pa naj bo v zelenih odtenkih. Adventni venček naj bo v zeleni barvi, sveče pa naj bodo rdeče.

pogrinjek2.jpg

Božično večerjo lahko postrežete na mizi, ki ni odeta v tradicionalne barve. Zelo prijetno vzdušje nam pričara belosrebrna namizna dekoracija. Bel prt, srebrni kovinski in beli krožniki ter srebrni prtički, pa bo dekoracija nekoliko drugačna. Bele sveče v obliki krogle in niz drobnih lučk, ki se bleščeče svetlikajo v krogli srebrnih okraskov, pa bo vaš praznični pogrinjek dovršen (kozarci na fotografiji so izposojeni v trgovini Leonardo, ki domuje v pasaži Maximarketa).

pogrinjek3.jpg

Romantično vzdušje lahko pričarate na manjši mizi za dve osebi in postrežete aromatični božični čaj. Pogrinjek je pripravljen v toplih rumeno-zlatih odtenkih. Prek prta lahko položite niz trakov. Morda boste kupili trak z božičnim motivom in vse trakove preprosto povežete v veliko pentljo. Čajni porcelanast servis je v smetanasti barvi. Namizno dekoracijo dopolnite z veliko zlato svečo v obliki smreke in nekaj zlatimi okraski z vašega drevesca.

Fotografirano v Pro-Maku