Zunanja razsvetljava

vrtneluci.jpg

Čeprav je vedno več ponudnikov vrtne razsvetljave, je videti, da ta ostaja eden najbolj priljubljenih načinov za ustvarjanje različnih atmosferskih učinkov zunaj hiše. Zato ne bo nikdar dovolj stilov in oblik luči.

Pisane in vzorčaste dekorativne blazine

dekorativneblazine.jpg

Tudi pri dekorativnih blazinah je tako, da izbire ni nikdar dovolj, zato se najdejo vedno nova odkritja, ki polepšajo zanimivo klop, fotelj ali preprost stol.

Hudomušne vrtne posode

vrtneposode.jpg

Vrtne posode so se v zadnjih letih spremenile. Če so se oblikovalci še pred leti navduševali nad klasičnimi oblikami, jih danes, pa tudi v prihodnjem letu bo tako, razveseljujejo predvsem domišljijske. Bolj ko so nenavadne, zabavne in drugačne od že videnega, zanimivejše so. Zdaj trendi pozdravljajo domišljijo in nove materiale.

Nenavadne umetne rastline

umetnodrevo.jpg

Dobre proizvajalce umetnega cvetja je težko najti, zato mnogi prisegajo na naravne rastline. Pa vendar je zanimivo, če tu in tam vrt popestrimo z nenavadno obliko umetnega drevesca ali z barvitostjo cvetov umetnega cvetja. Ščepec nadrealističnega na vrtu je zanimiv dodatek predvsem zato, ker gre za videz, ki ga z naravnimi rastlinami le redko dosežemo.

Umetnine na prostem

umetnina.jpg

Z umetniškimi deli je podobno kot z lučmi in dekorativnimi blazinami: nikdar jih ni preveč. Vrtni kotiček bomo z umetnino spremenili v miniaturno galerijo na prostem in mu tako dodali ščepec dragocenosti ter vzvišenosti.