Seveda pa je še več rešitev, če imate na voljo nekoliko več časa in denarja.

Sončne barve in svetleče tapete

Stene so največja površina v vašem domu, zato storite vse, kar lahko, da bodo odbijale svetlobo. Namesto za svetleče barve sten je bolje, da se odločite za tapete, ki imajo odsevne lastnosti, ki povečajo svetlost prostora, hkrati pa so videti glamurozne. Izberite tudi takšne kose pohištva in predmete, ki so svetleči in sijoči, na primer posteljnino, okrasne blazine, okvirje slik ali kristalne luči.

2_dulux_yellows_lg_b0.jpg

Če v vaši sobi ni dovolj dnevne svetlobe, izberite za stene sončne barve, ki prostor v hipu poživijo. Rumena je nekoliko premočna, da bi z njo pobarvali vse stene, zato z njo poudarite le osrednjo steno ali pa dodatke v drugače beli sobi.

4_morso_lg_b0.jpg

Tudi sicer naj bo glavna barva in celotna barvna shema svetla. Predvsem bele stene in tla osvetlijo temen prostor. Vendar pa morate v sobo dodati tudi nekaj toplih barvnih poudarkov.

Zrcala, steklo in velike luči

S pomočjo zrcal je prostor videti večji, saj odsevajo svetlobo. Kupite lahko tudi kose pohištva, v katere so vključena zrcala oziroma stekla – na primer stekleno ploščo klubske mizice. Namesto slik lahko obesite veliko zrcalo. Najbolje je, da ga postavite nasproti okna, saj bo tako najlažje odsevalo svetlobo. Za dekoracijo poskrbite z lepim okvirjem.

12_camengo_living_room_lg_b0.jpg

Obesite nekaj dodatnih luči nad klubsko mizico, na obe strani postelje ter nad kuhinjskim otokom.

Več idej za razsvetlitev temačnih prostorov pa si oglejte v naši fotogaleriji.