Velika verjetnost je, da imate otomano že doma, zato lahko na nekonvencionalen način uporabite kar staro, ali pa si omislite povsem novo. Običajno je najbolj primerna kot stilski dodatek notranji opremi, zato ste lahko bolj pogumni in izberete nenavadne oblike, drznejše tkanine in vzorce. Na voljo so številne velikosti, oblike in materiali, iz katerih so otomane izdelane, tako da izbor prilagodite stilu bivalnega prostora.

Mesto, kamor položite noge

Tradicionalno otomano uporabljamo kot prostor za počitek nog, saj je po navadi postavljena ob vznožju stola. Izkoristite njeno oblazinjeno površino in jo postavite v dnevno sobo, spalnico ali otroško sobo zraven stola, kavča ali sedežne garniture. Idealna je tudi za domačo pisarno, da si med delom na hitro spočijete noge.

otoman.jpg

Dodaten stol

To praktično oblazinjeno pohištvo vam lahko služi tudi kot dodaten stol za sedenje, ki ga enostavno premikate po prostoru in v druge dele stanovanja. Kadar dobite nepričakovane obiske, v jedilnico enostavno prinesite otomano in rešite težavo s premajhnim številom stolov.

Otomano spremenite v klubsko mizico

Otomano lahko tako kot drugo pohištvo uporabite na nepričakovane načine, in sicer tako, da jo na primer postavite v dnevno sobo namesto klubske mizice. Nanjo postavite okrasne predmete, televizijske in druge daljinske upravljalnike...

ottoman.jpg

Prenosna pručka

Otomano uporabite namesto pručke, če želite doseči nedosegljivo višje ležeče mesto. Preprosto jo postavite zraven omare, stopite nanjo in že boste lahko dosegli posodo ali druge predmete tudi na najvišji polici. Za večjo varnost se izogibajte stanju na prstih, da je zasilna pručka stabilnejša.

Prostor za shranjevanje

Otomana pa je izredno uporabna tudi za shranjevanje predmetov, kot so časopisi, knjige in otroške igrače. Zgornjo polovico namreč lahko odpremo in predmete pospravimo v notranjost, zapremo ter jo uporabimo kot pohištvo za sedenje.

Več zamisli, kako v prostorih iznajdljivo uporabite otomano, pa si oglejte v naši fotogaleriji.