Dvonadstropna lesena hiša je sestavljena iz treh vzdolžno nameščenih delov. Glavni vhod v dom je v bistvu del večjega odprtega prostora na severni strani zgradbe, ki ponuja razgled na reko in okolico. Na vsaki strani osrednjega prostora sta zgrajena še dva podobna objekta, ki se združita v hišo: v enem je garaža, v drugem pa delavnica.

Pasivna hiša, ki izkorišča obnovljive vire energije

Družinska hiša je v osnovi izdelana iz predelanih lesenih desk in iz montažnih strukturno izoliranih plošč. V stavbo so vgrajeni različni sistemi, zaradi katerih objekt sploh nima ogljičnega odtisa. Na odsevno kovinsko streho svetle barve so dodani zbiralniki deževnice. Ogrevanje hiše in vode poteka s pomočjo vodne črpalke in geotermalnega sistema, v dom pa je vgrajen tudi sistem prezračevanja s povratnim pridobivanjem toplote.

lesena_hisa_v_kanadi_2.jpg

Bivalni prostori

V hiši je več bivalnih prostorov: zgoraj najdemo spalnice, večuporabni zimski vrt, ki se spremeni v domačo pisarno, in kopalnico. Pritličje združuje kuhinjo, jedilnico in dnevno sobo, še posebno zanimivo pa je leseno stopnišče, narejeno iz ožjih lesenih desk, nanizanih druga zraven druge. Tla v pritličju so betonska in toplotno ogrevana, ves les, ki so ga uporabili za gradnjo konstrukcije, sten, pohištva in med drugim tudi talnih oblog na zunanji terasi, pa je premazan z naravnim premazom na vodni osnovi.

lesena_hisa_v_kanadi_3.jpg

Več fotografij te prikupne lesene hiše, polne podrobnosti, pa si oglejte tukaj.