Če ste se odločili, da sten vašega doma ne boste prebarvali, lahko zidove okrasite z različnimi okrasnimi elementi. Kupite lahko stenske tapiserije ali draperije, ki bodo na tistem predelu, kamor jih namestite, pričarale poseben končni učinek.

Umetniški okras

Uokvirjene umetniške slike, družinske fotografije in podobna dekoracija so odlični za prekritje neprepleskanih ali belih zidov, saj obenem preusmerijo pozornost s sten in poudarijo »neobdelan« videz zidov tako, da ustvarijo opazen kontrast. Izberete si lahko določeno temo in na primer vse slike v klasični črnobeli ali igrivi pisani barvni kombinaciji.

decorate_room_without_painted_walls.jpg

Barve

Uporabite živahne barve stenskega okrasja, da bo prostor videti svetlejši in bolj dinamičen. Še vedno pa je priporočljivo izbrati svetel in nežen odtenek barv, da povečate odsevnost površin v prostoru. Snemljiva stenska grafika ali zložljiv zaslon, ki ga ob zid le pristavite, v vaših najljubših barvnih tonih bosta kot nalašč izbira.

Police kot samostojen okras

Celo odprte lesene police lahko oblikujete v zanimivo dekoracijo, če jih na nenavaden način vgradite v več nivojih. Nanje na koncu postavite še izbrane okraske in druge podrobnosti.

decorate_room_without_painted_walls_1.jpg

Uporabljate tkanine

Stene popestrite brez barvanja tudi tako, da uporabite privlačne in že na pogled mehke tkanine. S tkaninami boste namreč dosegli topel videz prostora, zaradi česar jih vključite v različne okrasne, tako stenske kot namizne elemente.