Energija prostora so v bistvu pozitivne vibracije, ki izhajajo iz prostora. Če se lahko ta energija svobodno pretaka okoli nas, potem naše življenje postane čustveno in fizično uravnovešeno. Kako lahko torej energijo prostora uporabimo, če hočemo ustvariti harmoničen interjer? Pravzaprav tako, da sledimo nekaterim osnovnim pravilom dizajna in ustvarimo ravnovesje med barvo, svetlobo in prostorom.

Pri dekoriranju upoštevajte velikost prostora

Velikost sobe je navadno prilagojena temu, za kar sobo uporabljamo. Glede na to jo je treba tudi opremiti. Če imate majhno sobo, jo opremite tako, da ne bo prenatrpana in da se bo lahko energija prosto pretakala. Prazen prostor v velikih sobah pa po drugi strani napolnite s primernimi kosi pohištva, da tok energije upočasnite na kar najboljšo raven.

lighspatial.jpg

Razsvetljava

Različne svetilke na različnih višinah bodo poudarile bivanje prostora. Namizne svetilke, ambientalne svetilke v omari in tiste na stropu razsvetlijo prostor, ki je tudi bolje viden in dinamičen.

Narava

Energije v prostoru lahko preprosto uravnovesite tudi tako, da svoj dom povežete z naravnimi elementi. V svoj dom sprejmite predmete, ki jih najdete zunaj. V središče sobe lahko na primer postavite zelene lončnice. Osrednja točka prostora je lahko tudi okno, ki ponuja čudovit razgled na naravo. Naravni elementi so zelo močni in lahko resnično pomagajo pri lažjem in bolj gladkem gibanju energije.

spatial_energy.jpg

Barve

Tudi barva sobe pomembno pripomore k ravnovesju prostora. Temni in svetli odtenki morajo biti v sozvočju z jingom (ženski vidik, kot so zemlja in gore) in jangom (moški elementi, na primer nebo in reke). Naj ne prevladuje le ena barva, odtenki in vzorci pa naj bodo v ravnovesju.