Naslednji nasveti vam bodo pomagali, da pri nakupu zofe ne boste napravili drage napake.

Izmerite prostor

To je najpomembnejša stvar, ki jo morate opraviti pred nakupom. Vedeti morate, koliko prostora imate na voljo. Ne zanima vas le dolžina, ampak tudi širina in globina. Da boste videli, koliko prostora bo zavzela in kako bo to vizualno vplivalo na podobo sobe, lahko na mesto, kjer bo stala, zložite prazne škatle.

Kako jo boste spravili skozi vrata?

Tudi vrata morate izmeriti, da vidite, če bo zofa šla skoznje. Veliko ljudi izmeri prostor v sobi, na vrata pa pozabi in potem se jim pohištvo zatakne. Zofa mora priti tudi po hodniku in stopnicah, tako da premislite, kako je to izvedljivo. Lahko tudi najamete podjetje, ki se ukvarja s popravili pohištva. Izvajalci vam lahko zofo razstavijo in potem v sobi znova sestavijo, vendar se morate prej pozanimati za ceno in premisliti, če je zofa vredna dodatnih stroškov.

mxzfjmdsk.jpg

Kdo vse bo zofo uporabljal?

Premislite tudi, kdo vse bo uporabljal zofo in kako pogosto. Če živite sami ali pa si dom delite z odraslimi osebami, si verjetno lahko privoščite bolj občutljivo in elegantno blago. Če pa imate nekaj otrok, ki se po stanovanju podijo z umazanimi rokami, popacanimi z marmelado, je mogoče bolje, da se ne odločite za občutljivo tkanino snežno bele barve.

Vzdržljivi so na primer materiali iz mikrovlaken ali pa usnje, ki ga je tudi lažje čistiti. Na voljo je precej tekstur iz mikrovlaken v različnih barvah; nekatere posnemajo videz semiša ali bombaža. Druga možnost pa je, da si za zofo omislite prevleke, ki jih lahko, ko opazite packo, preprosto snamete in operete.

cinderella_wedding_sofa.jpg

Slog

Izberite takšno zofo, ki vas bo vedno, ko boste vstopili v dnevno sobo in jo zagledali, napolnila s srečo. Če vam je všeč modernejši videz, si boste verjetno omislili zofo z elegantnimi ravnimi linijami. Vendar pa vam ni treba žrtvovati udobja – nekatere moderne zofe so izjemno udobne za sedenje. Če vam je najpomembnejše udobje, si lahko omislite zofo z blazinami, v katero se boste kar potopili.