Pri opremljanju spalnice igrajo pomembno vlogo barve, s katerimi najlažje ustvarimo določena občutja in vzdušje v prostoru. Zelo romantičen je izbor rdeče barve, saj odraža čustvenost, ljubezen in strast, zato je za ta bivalni prostor idealna izbira. V rdeče tone prepleskajte eno ali vse stene, h katerim dodajte izbrane dodatke in okrasje.

Komplementarne barve

Če ste stene v prostoru prebarvali v rdeč odtenek, se zraven odlično podajo komplementarne barve, ki ustvarijo kontrast, na primer nebesno modra ali kremno bela barva. Priporočamo vam, da izberete v enaki ali dveh barvah posteljnino, vzglavje, okrasne blazine in dekoracijo, a v različnih odtenkih, saj boste tako ohranili enotnost prostora, šarm in avro barv. Preveč svetlih in živih barv na kupu bo namreč imelo za posledico zmešnjavo in prenatrpanost.

red_bedroom_design_2.jpg

Izberite temo

Spalnica z rdečim ozadjem je lahko enkraten in navdihujoč prostor, če izberete določeno temo prostora. Čeprav se je sicer bolje izogibati tematski opredelitvi sob, ker se takšnih prostorov običajno prej naveličamo, pa rdeči barvi lahko dodate zlate dodatke, tkanine in okrasne predmete za bolj kraljevski videz.

Temno pohištvo

Zraven rdečih sten se lepo poda leseno pohištvo v temno rjavi ali črni barvi. Kombinacija črne in rdeče barve je enkratna, saj odraža sodobnost in drznost, kar opazimo tudi v ambientu. Zato si omislite črne kose pohištva ali pa stare prekrijte s črnimi prevlekami.

spalnica_bedroom_red_walls1_v_clanku_2.jpg

Retro stil

Z rdečo barvo najlažje pričarate očarljiv retro videz interjerja. Črno pohištvo, talno svetilko, stensko umetnino ali zavese premaknite ob rdečo steno, da ustvarite osupljiv kontrast.

Več fotografij elegantnih spalnic z rdeče prepleskanimi zidovi pa si oglejte tukaj.