Letos so pripravili bogato izbiro različnih dreves; izbirate lahko med smrekami, srebrnimi smrekami, jelkami ter omorikami. Drevesa so visoka od 80 do 300 centimetrov, najamete pa jih lahko že za 43 evrov, kar vključuje tudi ceno dostave in ponovne posaditve. Tako z drevesom nimate nobenih skrbi, hkrati pa prispevate k ohranjanju naše narave.

Letos vam živa drevesca dostavijo v osrednji Sloveniji, ob večjem zanimanju pa jih bodo vozili vse do Prekmurja. Seznam dreves je omejen in zaradi velikega zanimanja velja pohiteti, prav tako pa bo tisti, ki si prej izbere svojo decembrsko »gostjo«, deležen večje izbire. Drevo ostane z vami čez praznične dni, po koncu praznikov ali po svečnici ga pridejo iskat in posadijo nazaj v naravo.

In kako skrbite za svoje drevo? Čisto malo ga morate zalivati, pa pogovarjati se morate z njimi. To je vse, sporočajo iz podjetja Čarna, ki je projekt Zeleno drevo v sodelovanju z drevesnico Štivan uspešno začelo predlani. Statistika pravi, da bodo drevesa, če upoštevate navodila, preživela. Ko se vrnejo iz vašega toplega doma, jih bodo počasi privajali na nizke spalne temperature v rastlinjaku in jih ob primernem času vrnili v naravo.