V podjetju AJM okna, vrata, senčila, d.o.o., iz Pesnice pri Mariboru, ki je naš vodilni proizvajalec stavbnega pohištva iz PVC- in ALU-materiala, svetujejo, da bodite, ko izbirate nova okna in vrata, pozorni na to, da so iz kakovostnih materialov, da imajo vgrajeno okovje, ki omogoča večfunkcijsko odpiranje, in senčila, ki učinkovito ščitijo pred zunanjimi vplivi.

Energetsko učinkovito stavbno pohištvo s prihrankom energije do 36 odstotkov na leto

AJM osrednjo pozornost namenja razvoju energetsko učinkovitega stavbnega pohištva. Za energetsko varčne in pasivne objekte so razvili okno AJM 8000 energeto®, ki premika meje pri doseganju učinkovite toplotne izolativnosti, mehanske trdnosti in minimalnega vpliva na okolje ter omogoča prihranek energije za ogrevanje vse do 36 odstotkov na leto.

Za tiste s klasično gradnjo oziroma pri prenovah pa priporočajo profila AJM 8000 ekskluziv in AJM 5000. Oba profila zagotavljata odlično toplotno, zvočno in protivlomno zaščito. Izdelana sta iz visokokakovostnih in visokoizolativnih materialov. Imata širok profil podboja, serijsko vgrajena tri tesnila ter velik naslon med podbojem in krilom, kar zagotavlja visoko stopnjo toplotne in zvočne izolacije. Za vse njihove izdelke je značilno, da imajo vgrajeno okovje, ki zagotavlja visoko stopnjo varnosti in je odporno proti koroziji, rokovanje z njimi pa je ne glede na izjemne varnostne karakteristike enostavno in zanesljivo.

Kakovostna vgradnja za popolno delovanje

Le kakovostna in strokovno opravljena vgradnja zagotavlja vrhunski izdelek. Zato v AJM svetujejo, da jo je najbolje prepustiti strokovnjakom. Sami izvajajo dve vrsti montaže: klasično in po standardu RAL. Slednja je usklajena z najsodobnejšimi smernicami za montažo stavbnega pohištva. Zanjo je značilno, da zagotavlja optimalno tesnjenje med oknom in zidom ter tako preprečuje vdor hladnega zraka od zunaj in zmanjšuje izgubo energije. Da v AJM montažo izvajajo kakovostno, dokazuje prejem znaka kakovosti v graditeljstvu za montažo stavbnega pohištva, ki ga izdaja zavod ZRMK iz Ljubljane.

Povrnitev investicije v nekaj letih

V AJM zagotavljajo, da kakovostni materiali in strokovno izvedena montaža prinašajo dolgo in nemoteno življenjsko dobo oken in vrat. Če se vam ob preračunavanju stroškov poraja dvom o smotrnosti investicije v kakovostna okna, še njihov nasvet: vložena sredstva se vam bodo ob nenehni dražitvi energentov zagotovo povrnila v nekaj letih.