Poigrajte se z barvami

Če vam v spalnici primanjkuje prostora za več pohištva, razmislite o škatlah za shranjevanje v različnih velikostih. V škatle poleg manjših zlahka pospravite tudi nekatere večje predmete, nato pa jih zložite drugo nad drugo tako, da izkoristite vertikalni prostor. Izberite pisane in svetle barve škatel z vzorci ali motivi, ki ustvarjajo eklektičen videz.

storage_solution_in_bedroom.jpg

Omara za shranjevanje po meri

Omara za shranjevanje, izdelana po meri, je rešitev za zapolnitev majhnih niš, v katere drugače ne morete postaviti standardne omare. Če imate denimo veliko čevljev, ki jih nimate kam pospraviti, si omislite garderobo za čevlje in jo pustite odprto – razstavljeni čevlji bodo pritegovali poglede in prostor tudi okrasili.

Garderoba v maroškem stilu

Omislite si lahko nenavaden kos pohištva, kot je na primer visoka garderobna omara s kupolo na vrhu v maroškem stilu. Takšna omara je kot nalašč za spalnico za goste ali otroško sobo, če izberete tako s cvetličnim potiskom.

storage_solution_in_bedroom_3.jpg

Skriti prostori

Skriti prostor za shranjevanje vam omogoči, da izpraznite sobo, tako da navidezno deluje povsem nenatrpano. Razmišljate zunaj okvirjev in nad posteljo vgradite lesene omare, ki so videti kot z lesom obloženo vzglavje oziroma središčna točka spalnice.

Skrijte posteljnino

Posteljnina in odeje so nerodne za hranjenje, ker zavzamejo kar nekaj prostora, zato razmislite, da bi jih pospravili v  oblazinjeno stilno otomano. Ta se lahko zapre, postavite jo ob vznožje postelje, na njej pa zlahka tudi sedite.

Dragoceni predmeti na policah

Nekatere stvari so preprosto preveč lepe, da bi jih pospravili v omare. Razne dekorativne predmete zato razstavite na kovinsko stojalo s policami v francoskem stilu. Takšno stojalo se bo stilno ujemalo z večino notranje opreme ne glede na vaš stil opremljanja.

storage_solution_in_bedroom_6.jpg

Delovni kotiček z zložljivim pohištvom

Delovni kotiček v spalnici vedno pride prav, čeprav včasih nimamo prostora zanj. Vendar pa je izbira zložljive omare, ki se lahko odpre in spremeni v delovno mizo, najboljša rešitev za domačo pisarno. Zložljive omare so primerne tudi za otroško sobo in ureditev učnega kotička.

Dekorativno urejen zid

Eno prosto steno lahko uporabite za prikaz lepih predmetov, kot so ogrlice in drug nakit. Na steno izobesite podlago iz čipk, na katero navežete manjše kaveljčke, nanje pa nato obesite kose nakita.

Pokažite, da ste ustvarjalni

Pri načrtovanju pokažite kreativnost in izkoristite vsak prostor čim bolj. Če recimo posteljo postavite na sredino sobe, boste osvežili podobo spalnice in pridobili prosto mesto za shranjevanje za njo.

Več idej za učinkovito shranjevanje v spalnici pa si oglejte v naši fotogaleriji.