Stekleni lestenci

Kdaj ste nazadnje oprali lestence, talne in namizne svetilke? Okrasni del teh svetil lahko preprosto položite v pomivalni stroj in operete. Priporočamo vam, da pranje nastavite na program za občutljive stvari, kot je kristal, za vsak primer pa v stroju ne perite ročno poslikanega stekla.

Glava prhe in pipe

Če je glava za prho zamašena, pipe pa počasi izgubljajo sijaj, jih enostavno operite v aparatu za pranje posode. Postavite jih na zgornjo polico in za pranje uporabite program za lonce in posodo. Perete jih lahko istočasno s posodo.

Plastične otroške igrače in igrače hišnih ljubljenčkov

Razne manjše igračke iz plastike ovijte v mrežasto vrečko in jo postavite na zgornjo polico naprave. Operite jih skupaj s posodo na normalnem programu.

pomivalni_stroj.JPG

Kuhinjske spužve in ščetke

Kuhinjske krpe in spužve so leglo bakterij, zato jih očistite kar se da pogosto. Operite jih skupaj s posodo v pomivalnem stroju: najboljše mesto je zgornja polica.

Deli kuhinjskih aparatov in posodice za začimbe

Med drugim lahko na ta enostaven način operete tudi plastične pladnje, steklo iz mikrovalovne pečice, posodice za začimbe, kavo, moko, sladkor ter plastične, kovinske in steklene dele kuhinjskih aparatov.

Glavniki in plastične krtače za lase

Na glavnikih in krtačah za lase se sčasoma nabere sloj umazanije, sestavljen iz preparatov za lase, ki ga težko odstranimo. Vendar lahko ta problem hitro rešite, če pripomočke za česanje postavite v mrežasto košarico za jedilni pribor in operete na normalnem ciklusu pranja.

a_dishwasher_of_hotpoint.jpg

Pripomočki za osebno higieno

Ščetko za zobe, posodo za držanje ščetk, posodo za šampon – vse to in še več drugih reči za osebno nego moramo čez čas temeljito očistiti, zato to storite po hitrem postopku tako, da jih vstavite na zgornjo polico pomivalnega stroja in normalno operete skupaj s posodo.

Kape s ščitnikom

Fantastičen način za hitro čiščenje je tudi pranje kap s ščitnikom, če ne želite uničiti njihove oblike. Kape preprosto zložite na višje ležečo polico, vendar jih ne perite skupaj s posodo, niti ne z detergentom za pranje posode, temveč uporabite čistilo za pranje perila in nastavite običajen program brez sušenja.