Izbirate lahko med različnimi poštnimi nabiralniki in lahko ste prepričani, da boste med ponudbo našli takšnega, ki se bo lepo ujemal s stilom in zunanjo podobo hiše. Na voljo imate nabiralnike iz različnih materialov, med katerimi prevladujejo kovine, kot sta baker ali medenina, s končno gladko podobo ali kovano obliko. Lahko si omislite nabiralnik, ki se bo popolnoma ujemal z barvo vaše hišne fasade; željam pa lahko prilagodite tudi obliko in stil nabiralnika.

Izstopajoč ali nevtralen?

Trpežni nabiralniki, ki jih pritrdimo na steno ali vrata doma, so na voljo v več velikostih in barvah. Morda si želite nabiralnik nevtralnih barv, ki ne bo izstopal, ampak se bo lepo zlil z zunanjostjo hiše; ali pa drzen izstopajoč nabiralnik, ki bo ustvaril ravno pravšen kontrast. Izbor prilagodite svojemu okusu in potrebam.

postni_predal1.jpg

Materiali

Pri izbiranju nabiralnika dobro premislite, iz kakšnega materiala naj bo. Izbirate lahko med tistimi iz nerjavečega jekla, aluminija, bakra, cedrovine (starinski videz), medenine ali drugih kovin ter različnimi plastičnimi nabiralniki. Pravilno in redno vzdrževani, ne glede na to, iz katerega materiala so, vam bodo služili vrsto let.

Barve in premazi

Nabiralniki se razlikujejo tudi po barvi in končnem premazu. Premazani nabiralniki imajo tako lahko povsem ravno površino, delno ali zelo svetlečo in hrapavo. Izberite teksturo, ki bo usklajena z vašim domom.

mailbox_modern.jpg

Kam ga lahko pritrdite?

Nabiralnik je lahko skoraj poljubnih oblik, sporoča pa naj vaše ime, priimek in hišno številko. Pritrdite ga na zunanjo steno hiše, na vrata, bližnjo ograjo ali steber zraven glavnega vhoda, da boste do prispele pošte lažje dostopali. Poštni nabiralnik naj bo dobro viden. Izberite model z vgrajeno ključavnico, če se bojite tatov, ali praktičen model z dodanim stojalom za časopise.