Če hočete vedno znova občudovati fotografije svojih dragih, ne da bi morali brskati po računalniku, izberite tiste, ki so vam najbolj všeč in jih dajte uokviriti. Fotografije na stenah vašega doma so namreč izvrsten način, kako poceni in učinkovito okrasiti interjer v katerem koli stilu.

fotografije_visijo_not.jpg

Privlačni okvirji

V prostor boste vnesli svežino, če na stene obesite lepe fotografije, ki ste jih posneli sami. Na izbiro imate številne načine, kako jih razporediti na polici ali jih obesiti na steno. Najpriljubljenejši način je seveda izbor okvirjev v istem stilu; za minimalistični vtis izberite več manjših in enakih okvirjev v nevtralnih barvah, kot sta denimo bela ali srebrna. Če enostavnost ni vaš stil, izberite vpadljive in velike okvirje, okrašene s cvetličnimi vzorci, napisi ali baročnimi podrobnostmi, ki vsako fotografijo pretvorijo v umetniško delo.

fotografije_visijo.jpg

Dekorativno razstavljanje fotografij

Če želite k razstavljenim fotografijam dodati še nekaj lastne ustvarjalnosti, naj bodo obešene na neobičajen način. Obstaja več načinov, kako na svojem zidu obesiti slike − zelo preprost, a zanimiv in unikaten je s pomočjo vrvi in sponk za perilo. Enostavno zavežite debelo vrv na steno, da je videti kot vrv za sušenje perila; nanjo pa nato s ščipalkami obesite fotografije. Namesto vrvi lahko na steno pritrdite tudi stiropor ali ploščo iz plute, na katera potem nanizate v objektiv ujete dragocene spomine.

fotografije_111.jpg

Fotografije kot umetniške slike

Svoje fotografije pa lahko spremenite tudi v prava umetniška dela. Kupite okvirje večjih dimenzij in obdelajte fotografijo v črnobeli tehniko ali kateri drugi tehniki, ki jih omogočajo računalniški programi. Če izberete kombinacijo barv v stilu poparta, naj se obdelana slika ujema z barvami notranje opreme. Na zid obesite več okvirjev s fotografijami v enaki tehniki izdelave ali pa jih k steni le prislonite.

Več primerov razstavljanja umetniških fotografij v interjerju pa si oglejte tukaj.