Najprej seveda razmislite, kako boste uredili prostor, v katerega nameravate dodati nekaj eksotičnih rastlin in tropskega okrasja. Če imate večjo predsobo, dnevno sobo, kopalnico, kuhinjo ali verando, tropski kotiček umestite prav tja. Priporočamo vam, da najdete čim več prostora, da boste lahko poleg rastlin naredili tudi sproščujoč prostor za sedenje.

tropical_house.jpg

Dostop do vode, svetlobe

V izbrani sobi morate zagotoviti dostop do odtočnega sistema in vode, saj tropske rastline potrebujejo kar nekaj zalivanja. Podobno, kot bi zgradili rastlinjak, nad rastlinami in okoli njih vgradite tudi primerno razsvetljavo, na primer UV-svetila, skupaj z regulatorjem toplote. Tropski vrt v zaprtih prostorih naj ne bo le privlačen na pogled, temveč tudi higienski, še posebno, če imate večje število rastlin. Zato izberite talne in stenske obloge iz kovine, kamna ali keramičnih ploščic.

2007sproutsale.jpg

Rastline in dekoracija

Za bolj stilski prostor si omislite poliran les, tkanine, bogate barve, izdelke iz medenine in druge tropske okrasne predmete. Za bolj konzervativen vtis pa je najbolje, da zraven rastlin ob steno dodate daljšo leseno klop za sedenje. Klop naj bo osrednja točka tropskega kotička, na njej pa lahko tudi razstavite okraske, bonsaje, orhideje, kaktuse in druge cvetoče rastline. Večje grmovnice, kot so palme in hibiskus, postavite zadaj, medtem ko spredaj dajte manjše rastline.

plant_corner_in_home.jpg

Odločite se, koliko rastlin potrebujete za bujno podobo. Svetujemo vam, da raje posežete po individualnih posodah in cvetličnih koritih, ki so na voljo v številnih velikostih in oblikah. Prevelike posode boste namreč težje premikali.