Dekorativne blazine

V prostor enostavno vnesemo barve tako, da po sedežnem pohištvu razporedimo več dekorativnih blazin. Te bodo poudarile kavče in fotelje, poleg tega pa ustvarile tudi bolj udobno vzdušje. Ko se jih naveličate, jih preprosto zamenjate z novimi v drugačnih barvah.

turqoise_living_room.jpg

Senčila in zavese

Nekoč so bile zavese predvsem bele, zdaj pa lahko izbirate med kopico različnih vzorcev in barv. Na voljo so črte, pike, cvetlice, abstraktni vzorci in še mnogo več. Zavese lahko po svojih željah sešijete celo sami.

Knjižne police

Večina domov ima prostor s knjižnimi policami, te pa lahko izkoristite, da v prostor nevsiljivo vnesete več živahnosti. Kupite knjige različnih barv, nekatere pa ovijte v pisan zavijalni papir. Med njimi razstavite stekleno in glineno posodo.

4_hadley_0409_xlg_26258793_de.jpg

Svetila

Prostor mora imeti več kot en vir svetlobe, za vse svetilke pa lahko izberete živahna senčila enake barve. Vzdušje v prostoru poskusite spremeniti tudi z obarvanimi sijalkami.

Preproge

Mehke preproge naj bodo del doma, ki je opremljen ustvarjalno. Bolj vpadljiv odtenek bo na tleh ustvaril otoček barve, ki ne bo zmotil elegance pohištva. Sodobne pa tudi tradicionalne preproge so lahko pravo umetniško delo, zato jih nekateri obesijo celo na steno.

collector_loft_2_600x395.jpg

Fotografije

Če so vaši okvirji za slike klasičnih sivih barv, to še ne pomeni, da fotografije v njih ne morejo prikazovati divjih tropskih odtenkov. Vsako sobo polepšajo predvsem morski motivi, lahko pa celo vaša drzna rdeča obleka.