Ne potrebujete veliko druge dekoracije

Če svoj interjer okrasite z velikim umetniškim delom, ne potrebujete veliko druge dekoracije, saj bo že ta dovolj vpadljiva in zanimiva. Poskrbite le, da se velika slika dobro ujame s siceršnjo barvno paleto kot tudi s prevladujočim stilom interjerja.

Ne pretiravajte v majhnih prostorih

Idejo velikega umetniškega dela lahko uporabite v praktično vseh prostorih, razen tistih, ki so resnično majhni. Umetnino lahko razstavite tako v spalnici kot tudi v dnevni sobi in celo v kopalnici, če je le dovolj stran od vode. 

decorate_large_work_willman_interiors_gina_willman.jpg

Tudi za otroško sobo

Z velikim umetniškim delom lahko okrasite celo otroško sobo. Seveda sem ne boste  obesili slike, za katero ste zapravili pravo premoženje; lahko pa interjer popestrite z velikim uokvirjenim plakatom. Izberite najljubše otroške motive in jih uskladite s pohištvom. Starejšim otrokom pa bodo gotovo všeč  velike slike živali.

Izberite jih pazljivo

Ker velika umetniška dela, na vse, ki stopijo v prostor, pustijo velik vtis - tako dober kot tudi slab - je ključno, da so primerno izbrana. Slike, ki niso usklajene s svojo okolico, bodo vzdušje celotne sobe spremenile v neprijetno. Umetniška dela izbirajte dolgo časa in jih pred nakupom dobro preučite, da si jih lahko predstavljate v svojem domu. V galeriji vas namreč lahko povsem prevzamejo, ko pa ste doma, enostavno nimajo več istega učinka.

decorate_large_work_paul_wiseman.jpg

Za več idej, kako prostor okrasiti z velikim umetniškim delom, pa si oglejte našo fotogalerijo.