Zaradi prezaposlenosti se nam velikokrat zgodi, da si želimo v naravo, vendar nekako ne najdemo primernega časa. Neprestano sedenje za računalniškim zaslonom v času službe se prevečkrat prenese tudi v naš prosti čas, saj hitro izgubimo občutek za čas. Zato se je dobro organizirati in sprehod ter sproščanje vključiti v del delovnika.

Sprehod v naravo vsak dan

Poskušajte umestiti gibanje v naravi v vaše dnevne obveznosti. Začnite gledati na to kot na pomemben poslovni sestanek, ki ga ne smete preložiti. Za boljše telesno počutje bo zadostoval že kratek sprehod v bližnjem parku in obedovanje na zračni terasi. S seboj lahko povabite prijatelje ali družinske člane, da vas tudi dodatno motivirajo.

c0096551_decision_paths_conceptual_image_spl.jpg

Aromaterapija

Za sprostitev in odganjanje stresa vam bo zelo pomagala tudi aromaterapija, ki temelji na naravnih vonjih. Aromatična eterična olja iz zelišč in drugih rastlin izboljšajo fizično in psihično počutje, stimulirajo čute in spodbujajo globok spanec. Še posebno so poživljajoča eterična olja iz mete, sivke ali rožmarina.

aromatherapy_massage.jpg

Kapnite kapljico ali dve vašega najljubšega eteričnega olja med dlani, podrgnite in mahajte po zraku, da vonj preide v vašo okolico. Druga možnost je izbor dišečih svečk, olj ali razpršil, zmešanih z vodo, za osvežitev zraka, ki prostor ne odišavijo preveč.

Če se odločite uporabiti dišeče izvlečke rastlin, bodite pozorni in uporabljajte le čista olja brez sintetičnih vlaken. Eterično olje, namenjeno uporabi na koži, razredčite z mandljevim ali mareličnim oljem; pazite le, da olja na telo ne nanesete preveč.