Izdelajte ljubke okrasne rožice

Pri tem lahko uporabite tudi kartonsko škatlo za kosmiče. Iz kartona izrežite rože treh velikosti. Poiščite revije z barvami, ki so vam posebno všeč. Kartonske modelčke namažite z lepilom in nanje nalepite koščke rož. Nazadnje prilepite še krogec na sredino. Vse skupaj lahko potem kot okras pritrdite na obroč za lase ali kam drugam.

Iz revij lahko izdelate tudi perlice za verižico. Trikotne izrezke zvijete in jih premažete z lakom. Postopek si lahko ogledate tukaj.

_015.JPG

Darilne škatle

Poleg starih revij za izdelavo darilnih škatel potrebujete še staro škatlo za čevlje ali nakit, škarje in lepilni trak. Škatle preprosto polepite s fotografijami in reklamami iz revij. Za večje škatle boste verjetno morali iztrgati več strani, ki jih boste razporedili po površini, manjše škatlice pa lahko oblepite že z eno ali dvema večjima fotografijama. Izrezke iz revij zalepite na notranji strani, da lepilni trak ni viden. Lahko jih okrasite še s pentljo.

3700814036_ebbfc8d7d3.jpg

Vetrnica

untitledurrzh.JPG

Potrebujete del revije v obliki kvadrata. List prepognite po obeh diagonalah in ga razvijte nazaj. Označite točke na diagonalah približno tretjino od središča. Zarežite po diagonalah vse do označenih točk. Vsak drugi konec lista zavijte in v središču prebodite z buciko. Vetrnico pritrdite na palico. Vmes je lahko nekaj biserčkov.

zjkmfztu2.JPG

Magnetki

Iz fotografij prtov, posteljnine in tkanine lahko nastanejo čudoviti majhni magneti. Kupimo steklene gumbke in magnetke ter nanje prilepimo koščke revij in katalogov s poljubnimi motivi.

marble_magnets.jpg

Kuverta

Pri izdelavi kuverte iz revij si lahko pomagate s tem videom. Potrebujete le papir in lepilni trak.

Poleg vsega naštetega lahko iz starih revij izdelate še lonček in podstavek za rože, skledo, origami, konfete, koš za odpadke, torbico, okraske za novoletno jelko, kolaž…