Oblazinjeno pohištvo Walter Knoll bo poskrbelo za lekcijo pametnega bivanja, zaradi ekipe AK47 se bomo znova zaljubili v les in ogenj, vaze De Castelli pa bodo v okolico vnesle čudovito treznost. Moroso, ah, Moroso nas bo zazibal naprej v retro.

Klasični lepotci

Dom je križišče predvčerajšnjih odločitev in jutrišnjih domislic. Zato se ga je treba lotiti trezno, z jasnimi vrednotami in privlačnimi oblikami – kot to že desetletja počne strokovnjak za uživanje v bivanju Walter Knoll. Oblazinjeno pohištvo Walter Knoll je kombinacija klasičnih lepotcev in vzdržljivih materialov. Premišljene zofe, fotelji, stoli in mize postanejo člani družine, s katerimi skozi leta in desetletja druženja ter menjavanja družinskih slogov ustvarjamo nove in nove zgodbe.

ak_47_mangiafuoco_02.jpg

Nazaj k lesu

Igrive in učinkovite ideje kolektiva AK47 temeljijo na osnovnem preblisku: kako v današnjem času ohraniti lepo življenje z lesom in poudariti njegovo naravno toplino. Izzivi, ki jih prinaša enačba ogenj-drva-druženje, so vir navdiha, ki ga vedno znova reciklirajo v sodobne kamine in serijo dodatkov. Svojo ekološko držo nadgrajujejo z iskanjem ravnotežja med uporabnostjo in oblikovalsko vrednostjo objektov s podpisom AK47.

decastelli_delta_omega.jpg

Hladna romanca

Tradicija in sodobnost, toplina in hlad, dom in vrt: italijanski inovator De Castelli pogumno združuje navidezna nasprotja in iz nerjavečega jekla ustvarja popolne dodatke za vsak prostor, naj bo med štirimi stenami ali pod milim nebom. Skozi nove oblike obuja večno romanco med človekom in jeklom, jo mehča in ji s skrbno izbranimi načini proizvodnje zagotavlja novo vlogo v sodobnem bivališču. Rezultat so preprosti, na pogled in dotik nenavadni predmeti z dodatkom vsebine.

moroso_klara.jpg

Jasno, Klara

Patricia Urquiola si je za Moroso zamislila kolekcijo s preprostim in jasnim imenom Klara, ki briše meje med samozadostno dekorativnostjo in visoko uporabnostjo industrijskega oblikovanja. Lokalne italijanske veščine z največjo lahkoto in elegantnostjo prepleta s sodobnim retro videzom. Leseni stoli in naslanjači Klara v spomin prikličejo pozabljeno uživaštvo ob kupu knjig, zeliščnemu čaju in pogledu naprej k naravi.