Starinska ogledala

Stara ogledala z lesenimi okvirji, ki so videti starinsko, gotsko ali klasično, lepo dopolnijo prav vsak bivalni prostor. Začnite zbirati stara ogledala, ne glede na to, ali so razbita ali ne. Obesite jih lahko kar v kot dnevne sobe, na hodnik ali ne nazadnje v spalnico, kjer naj na steni visijo v skupini. Okvirji so lahko različni, saj ni nujno, da se med seboj ujemajo.

Okraševanje okvirjev

Okvirje, ki obkrožajo ogledala, lahko še posebej okrasite. Na sicer enobarvni okvir pritrdite školjke, steklene mozaične ploščice ali druge manjše okrasne predmete. Okvir pa lahko tudi enostavno prebarvate v barve, s katerimi je opremljen vaš dom.

elements_of_home_decor_mirror.jpg

Zrcaljenje okna

Ogledalo je lahko videti kot okno, če ga usmerite proti oknom ali balkonskim vratom. Izberite večje ogledalo, ki ga uokvirite v preprost okvir, okoli pa lahko postavite tudi bujne sobne rastline, ki bodo območje še dodatno okrasile.

Ogledala na nepričakovanih mestih

Manjša ali večja ogledala umestite na manj pričakovana mesta, denimo v temno garderobo, shrambo ali omaro, kjer primanjkuje svetlobe. Ogledalo dodajte tudi za talno ali namizno svetilko, da bo odbijalo svetlobo po prostoru. Ne nazadnje pa ga umestite tudi na strop spalnice ali hodnika, saj bo prostoru dodalo globino.

mirror8.jpg

Več idej, kako okrasite prostor z ogledali, pa si oglejte v naši fotogaleriji.