Gledanje televizije povezano z nezdravimi navadami

Seveda ni samo gledanje televizije tisto, kar ljudi počasi ubija. Težava je določen način življenja, za katerega je značilno tudi pogosto buljenje v zaslon. Ljudje, ki veliko sedijo in se malo gibljejo, so v večji nevarnosti, da se zredijo, zaradi tega pa jih lahko doletijo različne bolezni srca in diabetes. Pogosto gledanje televizije pomeni, da gledalci v budnem stanju svoje življenje organizirajo okoli televizijskega programa in ničesar drugega.

Študija je gledanje televizije primerjala celo s tako nezdravimi navadami, kot je kajenje; učinek kajenja na organizem naj bi bil ravno tako nevaren kot učinek gledanja televizije. Obe razvadi naj bi enako vplivali na zmanjšanje življenjske dobe. Vsaka cigareta naj bi kadilcu zmanjšala življenje za enajst  minut, kar je ravno polovica časa, ki ga po izsledkih študije odvzame gledanje ene ure programa.

051020080932dsc52624.jpg

Preveč pasiven življenjski slog

Tako neprijazno statistiko pa naj bi povzročilo tudi prehranjevanje z nezdravo hrano. Ljudje, ki veliko časa preživijo pred televizijskim zaslonom, po navadi pred njim tudi kaj prigriznejo; ker se ne zavedajo, koliko pojedo, pa pogosto zaužijejo več, kot je potrebno. Tretji razlog pa naj bi bil poleg pomanjkanja telovadbe in slabe prehrane tudi preveč pasiven življenjski slog. Ljudje, ki pogosto gledajo televizijo, naj bi se namreč dejansko manj vključevali v resnično življenje izven svojega doma.