Na sejmu IFA nova dognanja robotike

Podjetje iRobot (na največji ameriški elektronski borzi NASDAQ kotira pod imenom IRBT) je vodilni proizvajalec tehnologije, zasnovane na robotskih rešitvah. Njihov zadnji izdelek pa je domači robot Roomba, ki bo predstavljen na sejmu IFA, enem največjih sejmov elektronike na svetu, ki bo od 2. do 7. septembra potekal v Berlinu. “IRobot je redni razstavljavec na sejmu IFA, saj je ta vsako leto bolj kakovosten in predstavlja vse širšo ponudbo," je odločitev pojasnil Marc Dinee, podpredsednik podjetja.

IRobot, ki ima kar 21-letno tradicijo dela v robotiki, bo imel svoj predstavitveni prostor v hali 5.1 na stojnici 106. Obiskovalci si bodo lahko ogledali njihove najnovejše izdelke ter izvedeli marsikaj o razvoju robotske tehnologije. Med drugim bodo lahko videli tudi novosti iz serije Roomba – najbolje prodajanega vakuumskega sesalnika na svetu s kar šestimi milijoni lastnikov, pa tudi mokro talno različico čistilnega robota, imenovano Scooba.

Roboti koristni tako doma kot v izvidniških misijah

1312286731_irobot_roomba_770_2.jpg

Obiskovalci sejma bodo lahko za povrh izvedeli, kako lahko robotika rešuje težave po vsem svetu in ne samo doma. Roboti so se izkazali za nepogrešljive tako v izvidniških misijah kot tudi pri morskih raziskavah. V Berlinu bodo predstavili izbor vladnih in industrijskih robotov, kot sta PackBot in Sea Glider. IRobot PackBot je bil reševalcem zelo v pomoč po nuklearni katastrofi v Fukušimi na Japonskem, Sea Glider pa po izlivu nafte v Mehiški zaliv.

Roboti za domačo uporabo podjetja iRobot ljudem pomagajo do učinkovitejšega načina čiščenja, vladni in industrijski pa ščitijo tiste, ki so izpostavljeni nevarnosti. Prav vsi pa uporabljajo enak sistem robotske inteligence iRobot Aware®. Za več informacij obiščite spletno stran www.irobot.com, več o robotskih sesalniki pa si lahko preberete tukaj.